Curs de instruire pentru creșterea capacității de control a inspectorilor vamali

Sursa foto:AVR

 

 
Partea teoretică a cursului se va desfășura la Iași, iar partea practică, de control vamal, va avea loc la Biroul Vamal de Frontieră Albița, acesta fiind cel mai tranzitat birou vamal din estul României. Participanți la instruire sunt inspectori vamali din 16 state membre ale Uniunii Europene, respectiv Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Letonia, Polonia, România, Slovenia, Slovacia, Suedia și Ungaria și două state terțe, Serbia și Ucraina.

Obiectivul acestui curs îl reprezintă armonizarea controalelor la nivelul tuturor statelor membre, creșterea performanțelor vamale, îmbunătățirea practicilor de lucru comune și dobândirea de abilități necesare în domeniu, potrivit  Autorității Vamale Române (AVR).

„Astfel, formatorii CELBET din Grecia, Polonia și Finlanda împreună cu formatorul din cadrul Autorității Vamale Române vor introduce inspectorilor vamali noi proceduri și metode de lucru aplicabile la frontiera terestră externă a UE care vor contribui la creșterea gradului de operativitate și eficiență a controalelor vamale asupra camioanelor”, precizează AVR.

Cursul de instruire vizează principalele tipuri de camioane, furnizând cunoștințe avansate pentru control vamal al acestora. Exercițiile practice sunt organizate în mediu real unde inspectorii vamali participanți la curs vor fi familiarizați cu utilizarea corespunzătoare și în siguranță a instrumentelor de control, precum și cu diferitele trăsături specifice care derivă din modul diferit de construcție și motorizare al vehiculelor.         
                                         

„Îmbunătățirea capacității de control și a standardelor de performanță consolidează securitatea și siguranța la frontierele externe ale Uniunii Europene. Autoritatea Vamală Română continuă să acorde o prioritate deosebită formării profesionale a inspectorilor vamali atât pentru punerea în aplicare, în mod corect și coerent, a legislației comunitare și naționale, cât și pentru efectuarea eficientă și eficace a controalelor vamale.”, a precizat președintele Autorității Vamale Române, Ion Cupă.

Citește și
Autoritatea Vamală Română și Asociația Națională Profesională a Lucrătorilor Vamali din România au semnat un parteneriat de colaborare

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
12:13 am, iulie 20, 2024
temperature icon 26°C
cer senin
Humidity 63 %
Pressure 1012 mb
Wind 13 Km/h
Wind Gust: 11 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:40 am
Sunset: 8:42 pm
Close

Close
Navigation
Categories