Cum va funcționa portofelul digital, care urmează să fie implementat în România

În curând, fiecare român ar trebui să beneficieze de un portofel digital, valabil în întreaga Uniune Europeană. Portofelul va putea fi folosit pentru a ne dovedi identitatea în timp ce folosim serviciile online ale statului respectiv. Potrivit reprezentanților Consiliului European, accesarea serviciului este complet voluntară.

În prezent, în România, există în circulație două tipuri diferite de cărți de identitate, dintre care una electronică. Cartea de identitate electronică aduce avantajul semnăturii electronice care poate fi utilizată pentru a semna anumite documente, care vine și cu un cip pe spate. De asemenea, este disponibilă și o aplicație o care o putem utiliza în prezent, ROeID, ce ne permite să ne stabilim identitatea în ceea ce înseamnă relația cu statul.

Iar portofelul digital ar trebui implementat până în anul 2026. Datorită acestui portofel, vom putea beneficia gratuit de o semnătură electronică foarte simplu de activat și vom putea semna documentele pe care le trimitem către instituțiile statului într-un mod digitalizat.

De asemenea, acest portofel digital va putea fi folosit pentru a ne stabili identitatea oriunde în Uniunea Europeană și, mai mult decât atât, acest portofel electronic include și alte documente care constituie o dovadă în ceea ce privește dreptul nostru de a conduce sau dacă avem sau nu asigurare de sănătate.

Proiectul privind portofelul digital a fost votat în Parlament în luna decembrie a anului trecut și urmează să fie implementat. Oficialii europeni spun că datele personale vor fi protejate la cel mai înalt nivel. De menționat este că portofelul nu va fi obligatoriu.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
12:18 pm, aprilie 22, 2024
temperature icon 12°C
cer fragmentat
Humidity 81 %
Pressure 1012 mb
Wind 42 Km/h
Wind Gust: 51 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:09 am
Sunset: 7:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories