Cum și-a luat țeapă Daniel Rafte, de la un funcționar guvernamental!

Controversatul afacerist constănțean, Daniel Rafte, și-a luat țeapă de la un politician, în prezent secretar general al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, după ce acesta din urmă nu și-ar fi onorat obligațiile contractuale asumate în vederea edificării unei construcții în Voluntari. Firma lui Nicolae Ivășchescu, căci despre el este vorba, ar fi trebuit să obțină autorizația de construire, lucru care nu s-a întâmplat. Cei doi au ajuns la cuțite, iar în cele din urmă firma Mirady Asig Consulting SRL, controlată de politician, a fost executată silit pentru returnarea sumelor achitate de Rafte.

Nicolae Ivășchescu

Conform înțelegerii contractuale, semnată în aprilie 2019, Daniel Rafte a achitat, către firma Mirady Asig Consulting, un avans de 50.000 de euro, din aportul de 475.000 euro, și ulterior obținerii de către aceasta din urma a autorizației de construire a imobilului, urmând să mai achite restul de bani necesari edificării unui imobilul în Voluntari, cu trei etaje, pe o suprafață de 1600 mp. Precizăm că terenul este proprietatea firmei controlate de Ivășchescu, iar singurul aport pe care aceasta s-a obligat să-l aducă era obținerea autorizațiilor. Numai că Mirady Asig Consulting nu ar fi efectuat demersurile necesare in vederea obținerii certificatului de urbanism si a întocmirii documentației tehnice (DT)și, în final, autorizația de funcționare, fapt ce a întârziat destul de mult demararea lucrărilor de construcție la imobilului ce a făcut obiectul contractului.

Rafte a mers în instanță, solicitând să se constate denunțarea unilaterala a contractului de asociere autentificat sub nr. 404 din 09.04.2019 încheiat între cei doi, restituirea de către societatea a sumei de 50.000 euro pe care achitat-o în temeiul contractului, dar și restituirea de către pârâtă a sumei de 38,083.26 lei, reprezentând totalul sumelor achitate de către Rafte în legătura cu executarea contractului, alcătuite din onorarii notariale, etc.

În replică, cei de la Mirady Asig Consulting au relatat în instanță că, de fapt Rafte ar fi fost cel care a întârziat nejustificat plata aportului stabilit în contract, și anume a avansului de 50.000 de euro, din valoarea de 475.000 euro. În realitate, avansul a fost achitat parțial, rămând un rest de plată de… un rest de 77,08 euro.

Daniel Rafte

Revenind la acțiunea din instanță formulată de Rafte, în 2021, magistrații au admis în parte cererea și au dispus rezoluţiunea contractului de asociere autentificat de în 2019. Iar politicianul a fost obligat să-i restituie suma de 237.620 lei, reprezentând echivalentul in lei al sumei de 50.000 Euro, achitată în baza contractului de asociere. Pe 1 februarie 2023, Rafte a formulat o nouă acțiune, de data aceasta de încuviințare executare silită, iar pe 3 februarie cererea a fost admisă. Instanța a dispus încuviinţarea executării silite, împotriva societății Mirady Asig Consulting, în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Precizăm că societatea lui Nicolae Ivășchescu  are ca domeniu de activitate consultanță pentru afaceri și management, iar în anul 2021 a avut cifra de afaceri 0, fără profit și datorii de 1 430 267 lei. De asemenea, a figurat în ultimii ani cu 0 angajați.

Nicolae Ivășchescu este secretar general al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, numit de Nicolae Ciucă. Ivăşchescu a fost și secretar de stat în Guvernul Boc şi, pentru o scurtă perioadă, ministru interimar al Muncii. El a preluat conducerea PMP Dâmbovița după fuziunea cu UNPR. În guvernul Orban, Ivășchescu a fost secretar de stat in Ministerul Muncii si Protectiei Sociale. Ulterior a fost eliberat de Orban din funcție și numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicatiilor. Ivășchescu este un jucător activ pe piața imobiliară (mai multe terenuri în Voluntari, Corbeanca, în Cornu şi la Predeal, cumpărate în perioada 2005-2007), având o avere însemnată. Potrivit CV-ului său Nicolae Ivășchescu a absolvit în 2001 la Bioterra București Ingineria și Managementul Agroturistic, in 2002 a făcut studii postuniversitare de marketing agricol și ecologic iar în perioada 2004-2008 a obținut mai multe diplome în domeniul studiilor de apărare încununate de un titlul de doctor in anul 2008 la Universitatea Națională de Apărare. Ivăşchescu a fost, din 2001 până în 2010, director general la trei companii : SC Image Construct SRL, SC Real Leasing IFN SA Bucureşti, SC Ivy Company Impex SRL, Bucureşti, iar între 1986 şi 1992 a lucrat la societatea Semănătoarea. Cât despre Rafte, nu mai are nevoie de nico prezentare. Acesta a fost implicat, de-a lungul timpului, în mai multe scandaluri. Ultimul este legat de un dosar al DIICOT, de trafic de droguri. Rafte s-a aflat câteva luni în arest preventiv, recent fiind plasat în arest la domiciliu.

 

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
7:10 am, aprilie 18, 2024
temperature icon 9°C
cer acoperit de nori
Humidity 88 %
Pressure 1001 mb
Wind 26 Km/h
Wind Gust: 36 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:16 am
Sunset: 7:52 pm
Close

Close
Navigation
Categories