Cum alegi un cablu potrivit pentru dispozitivul tău?

Cum alegi un cablu potrivit pentru dispozitivul tău? 
Cablurile USB sunt unul dintre cele mai cunoscute și mai frecvent utilizate tipuri de conectori. Sunt utilizate în special în echipamente mai mici, precum camere, computere, dar mai ales telefoane. Datorită utilizării sale universale, un cablu poate suporta multe dispozitive și accesorii diferite. Recent, popularitatea conectorului USB-C a crescut, acesta devenind o alegere potrivită chiar și pentru Apple, compania fiind forțată să renunțe la conectorul tip Lightning.

Ce trebuie să știi despre cablul de tip USB-C?

USB-C a fost creat inițial pentru smartphone-urile premium, dar acum a devinit un cablu de încărcare adecvat pentru majoritatea telefoanelor. Este destinat să fie utilizat pentru a încărca echipamente și a le conecta la un computer. 
USB Type C este cel mai nou dintre tipurile USB. A fost creat pentru a crește funcționalitatea cablului și viteza de transfer de date. Scopul creării sale a fost, de asemenea, de a standardiza porturile în toate dispozitivele mobile (și nu numai ele, versiunea C este disponibilă și pe monitoare). Din ce în ce mai multe dispozitive noi folosesc acest tip de conector, inclusiv producători precum Apple, pe noul iPhone 15 Pro, Samsung, Xiaomi, LG și Huawei. Datorită funcționării sale convenabile, devine din ce în ce mai popular.
Mai mult, USB Type-C a eliminat una dintre cele mai enervante probleme ale conectorilor USB: problema introducerii incorecte a vârfului conectorului în port. În cazul intrării de tip C, este la fel pe fiecare parte: are forma unui dreptunghi rotunjit, mic si foarte îngust.

La ce ar trebui să acorzi atenție atunci când alegi un cablu USB Type-C?

Pentru a rezuma, există câțiva parametri care merită reținut atunci când cauți un cablu  potrivit:
Alegerea cablului cu conectorul potrivit nu este foarte complicată. Trebuie doar să acorzi atenție câtorva parametri care vor fi întotdeauna indicați în descrierea echipamentului pentru a achiziționa un cablu care să garanteze cele mai bune capabilități.

Sursa foto: pexels.com
 

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
1:43 pm, aprilie 22, 2024
temperature icon 14°C
cer fragmentat
Humidity 79 %
Pressure 1015 mb
Wind 33 Km/h
Wind Gust: 43 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:09 am
Sunset: 7:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories