Criză de medicamente pentru pacienții care au suferit un AVC

Situația este dezastruoasă la secția de Neurologie a spitalului din Slatina. Medicii nu mai au medicamentele care-i salvează pe pacienții care au suferit un atac cerebral. O singură fiolă mai este pe stoc, iar o persoană care a trecut prin așa ceva are nevoie de cel puțin două.

Foto cu rol ilustrativ

Neurologii din Spitalul Județean de Urgență Slatina nu mai au trombolitice pentru a-i salva pe pacienții care suferă un accident vascular cerebral (AVC). Este o problemă semnalată cu luni în urmă, care s-a acutizat.

În prezent, spitalul trece prin cea mai neagră perioadă din ultimii cinci ani, de când este posibilă tromboliza la Slatina.

Dacă în alți ani, problema majoră o reprezenta epuizarea fondurilor alocate acestui program, acum medicii se tem să nu fie puși în situația de a nu-și mai ajuta pacienții pentru că medicamentul se găsește din ce în ce mai greu la furnizori și în cantități infime.

Problema este legatăd e faptul că producătorul, o firmă din germania, a anunțat încă din toamna anului trecut că nu mai poate face față cererilor mari.

O fiolă de medicament costă 1.500 de lei, iar pentru un pacient sunt necesare două fiole.

Tratamentul îi permite pacientului să plece pe picioare acasă, potrivit realitatea.net.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
1:02 am, aprilie 1, 2023
7°C
cer fragmentat
Wind: 9 Km/h
Pressure: 1009 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:47 am
Sunset: 7:31 pm
Close

Close
Navigation
Categories