CONSTANȚA: Taxa de rezervare a locului de parcare rezidențială din municipiu trebuie achitată până la 31 martie!

Taxa de rezervare a locului de parcare rezidențială, adică de lângă bloc, trebuie achitată până la finalul lunii martie, atrag atenția reprezentanții administrației locale. Neplata în termenul menționat are drept consecință anularea autorizației de rezervare a locului de parcare.

Modalitățile de plată sunt multiple, spune purtătorul de cuvânt al Serviciului Public de Impozite și Taxe al Municipiului Constanța, Dana Cicio:

Taxa de rezervare loc parcare de reședință este taxă anuală și se achită anticipat, până la data de 31 martie a fiecărui an. Modalitățile de plată prin care poate fi efectuată plata taxei, ce pot fi consultate și pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, sunt următoarele: online pe site-ul instituției, secțiunea servicii online plata impozite, prin intermediul platformei online ETAX cu autentificare, pe site-ul www.ghișeul.ro, prin serviciul internet banking, prin intermediul dispozitivelor mobile cu ajutorul aplicației ETAX mobile speed cu autentificare,  prin ordin de plată beneficiar Primăria Municipiului Constanța, în numerar sau cu cardul bancar la orice agenție fiscală SPIT, în numerar în municipiul Constanța la stațiile OMV Petrom, la oficiile Poșta Română sau la agențiile băncii Garanti Bank.

În funcție de titularul contractului și de tipul de autovehicul, taxa de parcare plătită de constănțeni este cuprinsă între 200 și 2.000 lei pe an:

Dana Cicio: Cuantumul taxei pentru autoturismele ce aparțin persoanelor fizice este de 224 de lei pe an, iar în cazul persoanelor juridice, taxa de rezervare loc parcare de reședință pentru autoturisme este în cuantum de 1.007 lei pe an, iar pentru autoutilitare cu masa maximă autorizată mai mică de 2,4t este în cuantum de 2.015 lei pe an.

Reprezentanții Serviciului de Taxe și Impozite Constanța atrag atenția că neplata la timp duce la pierderea locului de parcare:

Dana Cicio: Neplata taxei de parcare de reședință la termenul scadent, respectiv 31 martie a fiecărui an, conduce la calcularea de majorări de întârziere de 1% pe lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului scadent, și la anularea autorizației de rezervare a locului de parcare de reședință.

În 2021, autoritățile din Constanța au demarat o procedură de reatribuire a locurilor de parcare, însă procesul a fost blocat la inițiativa PNL și USR. Iată ce ne declara la acea dată președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe, fost viceprimar al orașului:

În interacțiunea noastră cu reprezentanții administrației și în special cu cei care se ocupă de management-ul parcărilor în oraș, am reținut că efectiv nu fac față la numărul de solicitări și înțeleg că sunt doar două persoane care se ocupă de acest lucru și că nu sunt lucrurile foarte bine puse la punct și ni s-au adus ca argumente că situația va degenera de la 1 ianuarie,  vor izbucni foarte multe certuri, conflicte, și că este mai bine să mai avem un an de zile în care să se pună lucrurile la punct din această perspectivă. Drept urmare, ne-am dus către colegii liberali cu această inițiativă, am găsit deschidere la ei și am căzut de acord că trebuie făcut ceva, astfel încât să nu se producă un haos nedorit de nimeni.

Procedura ar trebui să fie reluată anul acesta, ne-au informat reprezentanții administrației locale, însă deocamdată nu a fost stabilită o dată certă.

 

Redactor: Bogdan Comșa/ Redactor online: Adina Sîrbu

 

Sursa: RadioConstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
12:29 am, iulie 20, 2024
temperature icon 26°C
cer senin
Humidity 63 %
Pressure 1012 mb
Wind 13 Km/h
Wind Gust: 11 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:40 am
Sunset: 8:42 pm
Close

Close
Navigation
Categories