Constanța, printre orașele aflate în top la nivel de recrutare a tinerilor angajați

Programele de start-up și micile companii nou înființate caută oameni care să le ajute să reziste pe o piață dură. Micile întreprinderi caută să angajeze între 2 și 4 angajați în primul an de la înființare.

În România, zona micilor întreprinzători este, în mod tradițional, foarte dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent, au fost înregistrate peste 56.000 de SRL-uri noi. Cele mai multe firme mici care au recrutat angajați în primele opt luni ale acestui an prin cele mai cunoscute platforme sunt din orașele București, Cluj, Timișoara, Iași și Constanța.

În medie, un start-up caută să ocupe între două și patru poziții, cele mai multe angajări înregistrându-se în rândul startup-urilor din domenii precum servicii, transport, retail sau logistică.

Pe parcursul creșterii numărului de posturi scoase în piață de startup-uri și angajatorii mici, a crescut și interesul candidaților față de aceștia. Astfel, de la începutul anului până în prezent, au fost înregistrate aproape 500.000 de aplicări la locuri de muncă sau angajatori de tip startup. Numărul este cu 10% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Domeniile cu cele mai multe companii nou înființate în primele șapte luni, potrivit Oficiului Național al Registrului Comerțului, sunt comerţul cu ridicata şi cu amănuntul și repararea autovehiculelor şi motocicletelor (16.581), transport şi depozitare (9.225), construcţii (8.978), agricultură, silvicultură şi pescuit (8.315) și activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice (7.917).

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
9:34 am, septembrie 30, 2023
22°C
nori împrăștiați
Wind: 30 Km/h
Pressure: 1017 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:01 am
Sunset: 6:49 pm
Close

Close
Navigation
Categories