CONSTANȚA: Încălțăminte sport contrafăcută, în valoare de peste 800.000 de lei, confiscată de vameși

În data de 18 septembrie 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București, au descoperit într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale din Republica Moldova, 720 perechi încălțăminte sport, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca ”ADIDAS- Yeezy”.

Bunurile au fost reținute, iar valoarea acestora, în situația în care ar fi fost comercializate pe piață la preț de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 830.000 lei – transmite Autoritatea Vamală Română, într-un comunicat.

Este al treilea caz similar, după ce, săpămâna trecută, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă identificaseră tot în containere din China, mii de perechi de încălţăminte tip sport, purtând denumirea unui brand de lux, susceptibile de a fi contrafăcute.

Şi în aceste cazuri, întreaga cantitate a fost ridicată de către autoritatea vamală, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin. 1, lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărfurile şi indicaţiile geografice.

Redactor: Adina Sîrbu

Sursa: RadioConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
3:48 pm, septembrie 26, 2023
27°C
cer senin
Wind: 38 Km/h
Pressure: 1020 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:56 am
Sunset: 6:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories