Constanța, în topul orașelor cu cei mai mulți iubitori de pizza din România. Cea mai scumpă comandă a fost plasată anul trecut de un constănțean!

foto: UnsplashÎn România, preţurile la pizza erau mai mari cu 6,5% în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, după un avans de 15,9% înregistrat în perioada cuprinsă între luna decembrie 2021 şi luna decembrie 2022, arată datele publicate de Eurostat, potrivit adevarul.ro. 

Potrivit sursei citate, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, o pizza cumpărată în magazinele din Uniunea Europeană a costat mai mult cu 5,9%, datele aratând o încetinire semnificativă a preţurilor la pizza în UE după avansul de 15,9% înregistrat în perioada decembrie 2021-decembrie 2022.

Consumul de pizza în România se menţine la un nivel ridicat iar cel mai cunoscut preparat din bucătăria italiană s-a vândut anul trecut de mai bine de 5 milioane de ori, conform analizei Glovo, publicate cu ocazia Zilei Internaţionale a Pizzei.

Topul oraşelor cu cei mai mulţi iubitori de pizza este completat de Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Oradea şi Braşov, în timp ce titlul pentru cel mai mare fan al cunoscutului preparat îi revine unui utilizator din Iaşi, care, pe parcursul anului 2023, a comandat 569 de pizze, depăşind recordul din anul precedent. De asemenea, cea mai scumpă comandă, în valoare de 3.958 lei, a fost plasată anul trecut de către un utilizator din Constanţa.

În ceea ce priveşte gusturile, românii rămân fideli sortimentelor tradiţionale, cele mai comandate tipuri de pizza fiind Diavola, Quattro Stagioni, Quatro Formaggi, Margherita şi Capriciosa.

Sursa: jurnalulolteniei.ro

Citește și:

De ce „fără gluten nu înseamnă mai bun”. „Credem că oferă beneficii, dar e invers!“

 

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:23 am, martie 2, 2024
temperature icon 7°C
cer acoperit de nori
Humidity 84 %
Pressure 1015 mb
Wind 21 Km/h
Wind Gust: 33 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:40 am
Sunset: 5:54 pm
Close

Close
Navigation
Categories