CONSTANȚA: Directoarea Școlii gimnaziale numărul 30 Gheorghe Țițeica – demisă

Directoarea Școlii gimnaziale numărul 30 Gheorghe Țițeica din Constanța, dascălul Florentina Țigmeanu, a fost demisă din funcție.

Decizia a luată în cadrul consiliului de administrație al Inspectoratului Județean Școlar Constanța întrunit în data de 18 septembrie. Motivul pe care l-au invocat membrii consiliului a fost-managementul defectuos.

Containerele folosite pe post de clase de studiu și supraaglomerarea claselor de pregătitoare se numără printre motivele demiterii, a declarat Inspectorul general al ISJ Constanta Sorin Mihai:

De cealaltă parte, contactată telefonic de reporterii Radio Constanța, fostul director al Școlii gimnaziale nr 30 Gheorghe Țițeica, dascălul Florentina Țigmeanu a declarat că decizia luată de ISJ Constanța este nu numai nedreaptă, ci si abuzivă.

a mărturisit dascălul demis din funcția de director.

Șeful IȘJ Constanța, Sorin Mihai, a precizat, într-un comunicat semnat și datat 11 septembrie 2023, că, deși a fost acceptată provizoriu, soluția spațiilor modulare nu este legală:

”De mai mulți ani, anumite unități de învățământ din municipiul Constanța se confruntă cu situația numărului mare de solicitări de înscriere la clasele pregătitoare, număr care depășește capacitatea instituțională a acestor școli. (…) Din anul școlar 2020-2021, a intrat în vigoare Legea nr. 185 din 2020, care a stabilit, pentru efectivele clasei pregătitoare, un număr maxim de 22 de elevi. Acest fapt nu a mai permis suprapopularea claselor și a condus la stabilirea, în planul de școlarizare, a mai multor clase pregătitoare, ceea ce a acutizat problema spațiului insuficient.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a căutat permanent soluții pentru rezolvarea acestei probleme, propunând funcționarea claselor care nu puteau fi cuprinse în sălile avute la dispoziție în alte unități de învățământ, care aveau spații disponibile. Un exemplu concludent îl reprezintă discuțiile purtate înaintea debutului anului școlar 2022-2023 cu directorii unităților de învățământ Școala Gimnazială Nr. 24 Ion Jalea Constanța și, respectiv, Școala Gimnazială Nr. 30 Gheorghe Țițeica Constanța, cărora li s-a propus funcționarea în spații ale Școlii Gimnaziale Nr. 11 Dr. Constantin Angelescu Constanța și, respectiv, ale Școlii Gimnaziale Nr. 6 Nicolae Titulescu Constanța. Relocarea nu s-a realizat în anul școlar 2022-2023, deoarece la Școala Gimnazială Nr. 24 Ion Jalea Constanța s-au modificat unele spații cărora li s-a dat destinația sală de clasă, iar la Școala Gimnazială Nr. 30 Gheorghe Țițeica Constanța au fost utilizate containere amplasate în regim de urgență în curtea școlii.

Containerele folosite de către Școala Gimnazială Nr. 30 Gheorghe Țițeica Constanța nu au fost de la început conforme, deoarece extinderea activității pe aceleași niveluri de învățământ în noi sedii (respectiv amplasarea a două containere de tip modular în curtea școlii) trebuie să aibă documentație înaintată către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, pentru aviz conform, documentație care se trimite apoi către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar. Deși nu a fost agreată și aprobată de către IȘJ Constanța, soluția a fost pusă în practică, cu titlu provizoriu, de către conducerea școlii, punând astfel în fața faptului împlinit atât cadrele didactice, cât și elevii.

Redactor – Silvia Pascale / redactor online – Daniel Țăndăreanu

Sursa: RadioConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
2:51 pm, septembrie 26, 2023
27°C
cer senin
Wind: 40 Km/h
Pressure: 1021 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:56 am
Sunset: 6:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories