CONSTANȚA. Alte trei stații GPL au fost oprite în urma controalelor: autoritățile au aplicat amenzi în valoare totală de 260.000 de lei

Continuă controalele la stațiile GPL din județul Constanța. Marți, 12 septembrie, fost verificați șase operatori economici și cinci mijloace de transport.

În acțiune au fost angrenați 22 de inspectori aparținând instituțiilor cu atribuții de control stabilite prin Ordinul Prefectului nr.400/30.08.2023 (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța; Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat; Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier; Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Constanța; Inspectoratul de Poliție Județean Constanța; Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Regională Antifraudă Fiscală Constanța; Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța; Biroul Vamal de Frontieră Constanța) emis în baza Ordinului viceprim-ministrului nr.133/29.08.2023.

În acțiunea de control comisiile au constatat un număr de 30 de deficiențe sau nereguli, cele mai importante fiind:

lipsa autorizațiilor de funcționare;exploatarea necorespunzătoare a instalației de detectare, semnalizare și avertizare incendiu(IDSAI);exploatarea necorespunzătoare a instalației electrice;nerespectarea distanțelor minime față de vecinătăți;nerespectarea procedurilor de legare la pământ a stației transportabile;exploatarea necorespunzătoare a mijloacele de primă intervenție (stingătoare);lipsa indicatoarelor standardizate în spațiile cu pericol de explozie/incendiu;neactualizarea documentelor și evidențelor specifice apărării împotriva incendiilor;lipsa autorizațiilor de funcționare;neacordare repaus după 12 ore de muncă;lipsă analiză de risc la securitate fizică;lipsa echipamentului de pe poziție.

Pentru aceste deficiențe, membrii comisiilor, în funcție de atributiile legale, au dispus oprirea din funcționare a 3 instalații, au aplicat un număr de 26 de sancțiuni contravenționale, respectiv 10 amenzi în valoare de 260.000 de lei și 16 avertismente.

Totodată, comisiile au dispus și un număr de 8 măsuri de remediere a deficiențelor care nu făceau obiectul sancțiunilor contravenționale. De asemenea, urmare a îndeplinirii măsurilor de remediere dispuse anterior, o instalație a fost repusă în funcțiune

Sursă foto: arhivă

Sursa: DobrogeaTV.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
1:24 am, iulie 20, 2024
temperature icon 26°C
cer senin
Humidity 51 %
Pressure 1012 mb
Wind 19 Km/h
Wind Gust: 42 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:40 am
Sunset: 8:42 pm
Close

Close
Navigation
Categories