CNAIR demarează investigatiile de teren pentru realizarea nodului rutier Peștera din județul Constanța (DOCUMENT)

CNAIR demarează investigatiile de teren pentru realizarea nodului rutier Peștera din județul Constanța (DOCUMENT)

 

 
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA anunță demararea investigatiilor de teren pentru realizarea nodului rutier Peștera din județul Constanța.
 
Vorbim de realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi, – mai precis nodul rutier de la Peștera (A2 km 181) – Sector Cernavodă-Constanța, județul Constanța, nod ce se va suprapune prin localitățile Peștera și Medgidia, extravilan, județul Constanța.
 
Prin intermediul unei adrese, CNAIR în calitate de beneficiar, înștiintează asupra demarării investigațiilor de teren, respectiv măsuratori topografice, studii geotehnice, studii arheologice, identificare și curățare teren de muniții neexplodate, evaluare terenuri în vederea permiterii accesului pe proprietate pentru obiectivul de investiție sus menționat.
 
Pentru realizarea acestor studii de teren, conform Legii 255/2010, privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, proprietarii și deținătorii cu orice titlu ai imobilelor situate pe culoarul de studiu și expropriere sunt obligați să permită accesul pentru realizarea investigațiilor de teren necesare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate.
 
Perioada de realizare a tuturor studiilor de teren se va face până la 30 iunie 2024.

Amintim că în toamna anului 2021, Compania de drumuri și infrastructură rutieră (CNAIR) lansa o licitaţie pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate a 12 noduri rutiere. Potrivit anunțului făcut de Ministrul Transporturilor de la acea vreme, Cătălin Drulă, printre cele 12 noduri rutiere erau și cele care vizau A2 București-Constanța, de maxim interes pentru locuitorii din Dobrogea.
 
Este vorba despre: Nod Ovidiu, pe A2 Feteşti – Cernavodă; Nod Dunărea, pe A2 Feteşti – Cernavodă și Nod Peştera, pe A2 Cernavodă – Constanţa.
 
Pentru nodul rutier de la Peștera, pe 24 februarie 2022, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul licitației. Este vorba despre compania clujeană, Explan SRL. Societatea funcționează din 2004. Explan SRL este controlată de Petru Ciufudean, asociat unic și administrator.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

CNAIR a depus la APM Constanța proiectul realizării Nodului Rutier Peștera de pe Autostrada A2
 

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
10:40 pm, februarie 23, 2024
temperature icon 6°C
nori împrăștiați
Humidity 88 %
Pressure 1016 mb
Wind 22 Km/h
Wind Gust: 40 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:54 am
Sunset: 5:44 pm
Close

Close
Navigation
Categories