Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/mycta/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Claudia Dobre (PSD): „Copiii Au Reprezentat O Prioritate Pentru Mine în Acest Mandat. Doctrina Social-democrată Acordă O Atenţie Deosebită Pentru Cei Mici” — MyCTA.ro — Stiri Constanta

Claudia Dobre (PSD): „Copiii au reprezentat o prioritate pentru mine în acest mandat. Doctrina social-democrată acordă o atenţie deosebită pentru cei mici”

Autoritatea locală poate avea un rol deosebit de important în stimularea natalităţii, a reducerii sărăciei în rândul copiilor şi a susţinerii copiilor cu dizabilităţi. Cu atât mai mult cu cât ţara noastră ocupă prima poziţie la nivel european în ceea ce priveşte riscul de sărăcie şi de excluziune socială în rândul copiilor, conform datelor Eurostat.

Având în vedere că sunt şi mamă, pe lângă funcţia de consilier local şi profesia de conferenţiar universitar, copiii au reprezentat o prioritate pentru mine în acest mandat. Atât doctrina social-democrată, cât şi echipa consilierilor locali PSD, coordonată de Costin Ioan Răsăuţeanu, acordă o atenţie deosebită categoriilor vulnerabile,  ceea ce a condus la elaborarea de proiecte în sprijinul celor mici, transmite consilierul social-democrat constănțean Claudia Dobre.

Un astfel de proiect este construirea „Bazinului de înot şi a sălii de sport multifuncţionale pentru persoanele cu dizabilităţi“, care, deşi a fost aprobat în Consiliul Local, a fost lăsat deoparte de administraţia de dreapta. Primul pas în implementare l-am realizat tot noi, consilierii PSD, printr-un amendament prin care am alocat banii necesari elaborării documentaţiei tehnico-economice. Sala de sport nu va fi una obişnuită, ci una în care se vor practica diferite sporturi, iar bazinul va fi dotat cu rampe pentru cei în fotoliu rulant, cu lifturi pentru cei tetraplegici, cu vestiare, toalete şi trasee adaptate.

Beneficiile acestui proiect vor fi multiple, copiii având oportunitatea de a interacționa social şi de a fi mai încrezători în propriile forţe, intrarea într-o piscină și înotul vor permite copiilor cu deficiențe fizice să-și lase în urmă cârjele, suporturile și scaunele cu rotile, ceea ce va oferi libertate și bucurie.

Un alt proiect, pentru bebeluşi, a fost depus şi votat de peste un an: „Bebe Trusou“. El a fost blocat de administraţia de dreapta, însă, prin hotărâre definitivă a instanţei de judecată, va fi implementat. Acordarea sprijinului financiar de 2.000 de lei pentru nou-născuți este o măsură socială ce va reprezenta un real ajutor pentru familiile tinere din municipiul Constanţa. Aşa cum bine ştim, cheltuielile necesare pentru satisfacerea nevoilor nou-născuţilor sunt foarte ridicate, iar cota alocată acestora, din totalul veniturilor unei familii, este din ce în ce mai scăzută ca urmare a inflaţiei. Prin acest proiect susţinem creşterea natalităţii, promovarea îngrijirii nou-născuților, a bunăstării, echităţii, sănătăţii şi a calităţii vieţii, precum și oferirea unor șanse egale tuturor copiilor.

„Stop depresia. Împreună pentru o comunitate sănătoasă“, este un proiect cu impact direct asupra copiilor, prin care se oferă un sprijin de 3.000 de lei pentru psihoterapie. Pot beneficia inclusiv copiii de acest ajutor, precum şi mamele cu depresie prenatală şi postnatală. Nu înţelegem cum a putut administraţia de dreapta să blocheze şi acest proiect în instanţă, care a decis, ulterior, că este legal şi legitim. Aşa cum legitim ar trebui să fie orice demers în favoarea copiilor noştri, cei care reprezintă comoara noastră cea mai de preţ, viitorul societăţii! Copiilor trebuie să le oferim educaţie, un mediu sănătos în care să se dezvolte şi de unde să aibă modele de urmat în viaţă.

La mulţi ani tuturor copiilor!

Ioana Claudia Dobre

Candidat PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanţa

CMF 21240002, PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Filiala Constanţa

Sursa: TomisNews.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
6:53 am, iunie 16, 2024
temperature icon 17°C
cer senin
Humidity 71 %
Pressure 1012 mb
Wind 12 Km/h
Wind Gust: 16 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:21 am
Sunset: 8:51 pm
Close

Close
Navigation
Categories