CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

Consiliul Județean Constanța acordă finanţări nerambursabile în baza Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general pe anul 2024, conform Hotărârii Consiliului Judeţean nr. 14 din 08.02.2024 – pentru domeniul social/sănătate și potrivit dispoziţiilor Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 40 din 21.02.2024 privind aprobarea regimului finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului judeţean.

Pentru acțiuni, proiecte sociale/sănătate de interes public general, regional sau judeţean, programul anual îşi propune finanţări nerambursabile în cuantum de 1.500.000 lei după cum urmează:
– creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor cu privire la accesul la serviciile sociale/sănătate;
– campanii de promovare a sănătăţii: antidrog, antialcool, antitutun, planificare familială şi reducerea influenţei
factorilor de risc;
– campanii de sănătate şi educaţie anti-HIV pentru adolescenţi şi tineri;
– activităţi şi programe cu caracter educativ care tratează probleme privind alimentaţia, fumatul, alcoolul, bolile
cu transmitere sexuală, prevenirea bolilor grave, prevenirea folosirii drogurilor şi ecologia umană, etc;
– activităţi şi campanii de informare privind importanţa prevenirii, depistării precoce, combaterii şi tratării bolilor grave (cancer, diabet, TBC, etc);
– campanii de informare şi educaţie asupra normelor şi regulilor fundamentale de igienă (personală, alimentară
şi nitriţionala, etc) precum şi asupra îmbolnăvirilor datorate igienei deficitare;
– organizarea de activităţi recreative şi de creştere a interesului şi comportamentului psihosocial dezirabil la copiii proveniţi din familii defavorizate social;
– organizare de diverse activităţi sociale cu caracter educativ precum următoarele, dar fără a se limita la:
educaţie partentală, psihoterapie cognitiv comportamentală, dezbateri, simpozioane, competiţii pe diverse
domenii etc, adresate populaţiei din grupurile vulnerabile;
– consiliere şi sprijin pentru copiii şi parinţii copiilor aflaţi în situaţii şcolare limită, cu risc de abandon şcolar;
– editare de materiale informative, realizarea, tipărirea, producţia produselor de promovare a
acţiunilor/evenimentelor din domeniul social/sănătate;
– inserția socială a tinerilor care părăsesc instituțiile de ocrotire ale statului;
– consiliere, instruire și suport pentru persoanele în vârstă, persoane fără adăpost, tineri care au renunțat la școală sau au plecat din centrele de ocrotire, tineri din grupurile vulnerabile cu performanțe remarcabile, tineri cu
tulburări de comportament, femei singure cu copii, minore gravide, mame minore, persoane cu dizabilități, persoane dependente de alcool, persoane dependente de droguri și alte persoane aflate în diverse situații de risc social.

Documentaţiile se pot depune până la 16.04.2024, ora:16:30.

Perioada de selecție și evaluare a proiectelor este din data de 17.04.2024 ora 08:00 până, maxim, în data de 13.05.2024 ora 16:30.

Informaţiile privind condiţiile de finanţare şi procedura de selecţie a proiectelor sunt prevăzute în Metodologia generală şi ,,Ghidul solicitantului”. Acestea se pot obţine de la Direcţia de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa cu sediul în Bd. Tomis nr. 51.

Solicitanţii vor depune documentaţia prevăzută în Metodologia Generală și ,,Ghidul solicitantului” la registratura Autoritǎţii Finanţatoare din Constanța, B-dul Tomis nr.51, la Centrul de Informare Cetățeni.

Selecţia şi evaluarea proiectelor depuse în vederea finanţării nerambursabile se va face de către comisiile de evaluare.

Programul anual privind acordarea finanţărilor nerambursabile pe anul 2024 în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea a VI-a, nr. 38/27.02.2024.

Citește și: 

Ședință extraordinară a CJ ConstanțaAprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024, pentru Teatrul de Stat Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
12:07 pm, aprilie 22, 2024
temperature icon 12°C
cer fragmentat
Humidity 81 %
Pressure 1012 mb
Wind 42 Km/h
Wind Gust: 51 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:09 am
Sunset: 7:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories