Ciolacu a răbufnit pe șefii OMV Petrom: „Eu NU negociez pe Legea offshore!” – VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu va avea o întâlnire cu reprezentanții OMV, cei care au anunțat că și-ar dori o renegociere a Legii offshore. Ciolacu a ținut să le transmită acestora că nu este dispus să negocieze Legea offshore.

„Nu știu exact ce doresc, o să mă văd astăzi, împreună cu domnul președinte al Senatului și cu reprezentanții OMV. Eu știu că este o lege offshore asumată, există niște litigii pe care OMV le are cu statul român pe care eu îmi doresc să le închidem amiabil. Probabil că acestea vor fi pe ordinea de zi, cel puțin eu le voi propune. Eu am o lege offshore în România pe care nu o negociez! Nu înțeleg de ce această presiune, avem deja o lege offshore.”, a spus Marcel Ciolacu.

Pe lângă modificarea Legii Offshore, șefii OMV vor și reducerea la jumătate a taxei de solidaritate

Alfred Stern, șeful OMV, vine la București pentru a negocia și reducerea taxei de solidaritate, pe lângă modficarea Legii Offshore, de la 300 milioane euro la 150 milioane euro/an. În schimb, ar oferi renunțarea la procesul deschis la Curtea Internațională de arbitraj de la Paris – ICC împotriva statului român.
Marcel Ciolacu a declarat luni, înainte de întâlnire, că Legea offshore este asumată, nu o negociază, iar litigiile pe care OMV le are cu statul român le dorește închise amiabil.

OMV Petrom a acționat în judecată statul român la Curtea Internațională de arbitraj de la Paris – ICC, reclamând anumite prevederi din legea offshore care îi impun unele limite în ceea ce privește modul în care poate dispune de producția de gaze naturale din Marea Neagră, potrivit cursdeguvernare.ro.

Anunțul privind acest litigiu a fost făcut la doar câteva ore după anunțul deciziei OMV Petrom de a trece, împreună cu Romgaz, la exploatarea zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino și Pelican Sud din Perimetrul Neptun Deep.

Austriecii doresc să poată avea mai multă libertate în exportul gazelor din Marea Neagră către vest. Contribuția pentru întregul an 2023 va fi plătită la sfârșitul lunii iunie 2024, mai preciza OMV Petrom.

Sursa: TomisNews.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
1:18 pm, septembrie 28, 2023
25°C
cer acoperit de nori
Wind: 30 Km/h
Pressure: 1019 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:58 am
Sunset: 6:53 pm
Close

Close
Navigation
Categories