Cetăţenii municipiului, aşteptaţi la un regal cultural de Zilele Constanței

Primăria Constanța anunță că timp de 5 zile, din 17 până pe 21 mai 2024, în oraș ne vom bucura de teatru, concerte, recitaluri, spectacole de operă și jazz și multe activități inedite. 
Vineri, 17 mai, de la ora 17:00, pe faleza Cazinoului din Constanța va avea loc parada stradală „Carul lui Thespis”, un spectacol incitant care propune o extravagantă călătorie dus – întors între anul 534 î.e.n și zilele noastre. Spectacolul este organizat cu sprijinul Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, regia artistică fiind semnată de maestrul Mihai Mălaimare. Spectacolul va fi pus în scenă și sâmbătă, 18 mai, de la ora 15:00, pe bulevardul Tomis, iar de la ora 17:30, pe faleza Cazinoului din Constanța. 
În perioada 20-21 mai, aveți ocazia să revedeți spectacolul pe faleza Cazinoului, începând cu ora 18:00. 
Sâmbătă, 18 mai, la Muzeul de Artă Constanța, aveți ocazia să descoperiți frumusețea muzicii cântate la pian. De la ora 11:00, sunteți invitați la recitalul de pian „Dansând pe portativ. Începând cu ora 16:00, va avea loc performance-ul „Artă la metru 3 6 9”, coordonat de conf. univ. dr. Ovidiu Felipov. 
De la ora 19:00, pasionații de jazz sunt așteptați pe faleza Cazinoului din Constanța la concertul JazzUP Sea Fest, iar de la ora 20:00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” va fi prezentat publicului spectacolul de operă „Pescuitorii de perle” de Georges Bizet. Vor interpreta pentru dumneavoastră soliștii: Doru Iftene, Laura Eftimie, Marius Eftimie și Mihai Teodoru. Corpul de balet va fi format din soliști: Bogdan Bârsănescu, Cătălina Iliescu, Alexandros Karampatzakis. 
Duminică, 19 mai, de la ora 14:00, pe strada Ștefan cel Mare, veți putea momente de bucurie alături de elevii Colegiului Regina Maria – Ansamblul Flautissimo. Începând cu ora 15:00, la Muzeul de Artă Populară Constanța va fi organizat concertul liric „Reverence. Medalion Mozart”, susținut de studenții Facultății de Arte, clasa prof. univ. dr. Florența Marinescu. 
De la ora 20:00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” va fi prezentat concertul Rock’n Opera. Iubitorii de frumos sunt invitați luni, 20 mai, de la ora 18:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, la recitalul extraordinar de muzică de cameră „De la Bach … la Piazolla”, cu violoncelistul concertist Francesco Mariozzi și pianista Andreea Bratu. 
Tot de la ora 18:00, scena din Piața Ovidiu va găzdui concertul vocal-instrumental și coregrafic oferit de elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
8:17 pm, mai 19, 2024
temperature icon 15°C
cer acoperit de nori
Humidity 79 %
Pressure 1017 mb
Wind 14 Km/h
Wind Gust: 19 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:34 am
Sunset: 8:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories