Cele mai utile alimente pentru pancreas

Proteine, grăsimi, fibre, carbohidrați – folosim toate acestea în diverse combinații cu alimente, fără să ne gândim la procesul de prelucrare a acestora. Cum reușește organismul să accepte un complex de substanțe diferite și să funcționeze fără probleme?

Secretul este simplu: un mic organ, pancreasul , este responsabil pentru procesele digestive. Aici se produce sucul cu enzime pentru prelucrarea alimentelor. Enzimele sunt activate în funcție de conținutul unui produs și asigură prelucrarea acestuia.

Nu vom plictisi cititorii cu termeni medicali complicați și vom folosi exemple simple pentru a vorbi despre rolul pancreasului în organism. Toată lumea știe că metabolismul depinde de interacțiunea a patru sisteme: digestiv, nervos, circulator și endocrin.

Procesul de digestie a alimentelor începe în punctul de recepție a acestora, în cavitatea bucală. Alimentele intră în stomac, unde mediul acid descompune proteinele. Pancreasul secretă enzime pentru a descompune întreaga compoziție a alimentelor: proteine, carbohidrați și grăsimi.

Acesta își secretă sucul în duoden, asigurând absorbția în sânge a substanțelor utile pentru intestinul subțire.

Particularitatea pancreasului este că este un organ central al digestiei și, în același timp, participă la sistemul endocrin, formând hormonii insulină și glucagon. De îndată ce pancreasul începe să funcționeze incorect, organismul nu primește cantitatea necesară de glucoză, metabolismul este perturbat, ceea ce duce la probleme grave de sănătate.

Motivele pentru funcționarea deficitară a pancreasului sunt stilul de viață și obiceiurile alimentare. Ce este util pentru pancreas?

Să începem cu o listă de alimente recomandate de nutriționiști:

După cum puteți vedea, lista de produse utile vă va permite să creați un meniu delicios, ținând cont de preferințele fiecărui membru al familiei, scrie esquis.ro.

Pentru a nu avea motive să vă adresați medicilor, urmați sfaturile noastre:

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
2:18 am, februarie 23, 2024
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 85 %
Pressure 1017 mb
Wind 19 Km/h
Wind Gust: 39 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:54 am
Sunset: 5:44 pm
Close

Close
Navigation
Categories