Ce spune un preot catolic din Constanța despre faptul că ar putea avea liber la căsătorie?!

Cu ocazia împlinirii a zece ani de pontificat, papa Francisc a revenit asupra faptului ce i s-a cerut în repetate rânduri de către diverse cercuri, și anume să ridice sau să relaxeze cerințele de celibat pentru preoți. „Nu există nicio contradicție în faptul că un preot se poate căsători”, spune Papa, amintind că în Biserica Catolică Orientală bărbații căsătoriți pot fi preoți. Contactat telefonic de către reporterii de la Replica,  un preot catolic din județul Constanța a transmis că nu crede că această măsură ar putea fi implementată, preoția fiind ceva vocațional, însurătoare nefiind o piedică.

Delegații adunării sinodale germane pentru reforma Bisericii Catolice au adoptat vineri, 10 martie, un text în care se cere o deschidere în ceea ce privește celibatul,  cerând papei să examineze viitorul celibatului obligatoriu. De ani de zile papei i s-a cerut în repetate rânduri de către diverse cercuri să ridice sau să relaxeze cerințele de celibat pentru preoți, astfel Papa Francisc își poate imagina în principiu abolirea celibatului pentru preoți.

Contactat de către reporterii de la Replica, un preot catolic din Constanța a declarat că preoția reprezintă ceva vocațional, ne fiind o obligația, tinerii care doresc să devină preoți știu încă din perioada în care merg la seminar că nu se vor căsători: „Am aceeași părere ca a bisericii, nu este ceva de drept civil, este de drept bisericesc și tradiția este aceasta și așa va rămâne în biserica catolică, cel puțin deocamdată nu sunt motive pentru a se schimba ceva. Eventual, ce s-ar putea face, ar fi cum este în biserica ortodoxă. Cei care vor să-și exprime dorința de a se căsători, să se căsătorească, dar înainte de sfințire. În biserica ortodoxă, aceasta este tradiția, rămâi în starea în care ai fost sfințit. Preoții care sunt actualmente celibatari, nu se pot căsătorii. Dacă va fi ceva, pe viitor, dar nu cred. Este o înțelepciune a bisericii și e o chestie cât se poate de practică și de bun-simț. Eu stau să mă întreb, oare frații ortodocși, credincioșii, enoriașii preferă să vină să se confeseze și să se destăinuie unui preot catolic? Preoția este ceva vocațional, nu este o obligația, noi știm încă de când mergem la seminar că nu ne vom căsători. Nu ne obligă nimeni, este dragostea noastră pentru credință. Eu nu cred că se va schimba nimic în obiceiurile bisericii catolice, în privința căsătoriei.”

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
8:14 pm, martie 31, 2023
10°C
cer acoperit de nori
Wind: 16 Km/h
Pressure: 1010 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:49 am
Sunset: 7:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories