Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/mycta/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Ce Să Faci Dacă Ai Fost Concediat. Cum Te Raportezi La Această Etapă — MyCTA.ro — Stiri Constanta

Ce să faci dacă ai fost concediat. Cum te raportezi la această etapă

Pierderea unui loc de muncă nu este niciodată ușoară. Pe lângă dificultățile financiare și emoționale care apar, intervine și presiunea găsirii unui nou loc de muncă, mai ales că este greu să răspunzi dacă vei fi întrebat ce s-a întâmplat cu fostul job.

Specialiștii în domeniu ne spun că potențialii angajatori sunt mai înțelegători cu disponibilizările în grup decât cu concedierile individuale. Este mai ușor de explicat pierderea unui loc de muncă atunci când mai mulți dintre colegi au rămas fără jobul respectiv decât atunci când ești singurul care trebuie să plece. Astfel, experții în domeniu ne sfătuiesc să menționăm că decizia a fost luată în urma unor efecte ale concedierilor în masă care s-au înregistrat în cadrul echipei.

De asemenea, dacă ai fost angajat mai recent sau ai ocupat o poziție mai nouă, te-ar putea ajuta să menționezi și acest lucru, deoarece astfel de factori pot explica mai ușor concedierea ta.

Dacă ești concediat, spun trainerii în domeniu, trebuie să începi să negociezi modul în care plecarea ta va fi prezentată potențialilor angajatori. Cel mai recomandat este să încerci să-ți convingi angajatorul să te lase să demisionezi, în loc să te concedieze. Ideal ar fi să obții o scrisoare de recomandare care să prezinte motivul convenit, pentru a o putea folosi atunci când candidezi pentru un alt post. Trebuie, de asemenea, să abordezi pe scurt plecarea de la fostul angajator și să direcționezi rapid conversația înapoi la rolul în cauză. Cel mai mult contează să te concentrezi asupra viitoarei cariere atunci când ai pierdut un loc de muncă. Disponibilizarea sau concedierea nu înseamnă că nu meriți un alt post, la un alt job, spun trainerii. Felul în care te raportezi la concediere are efecte asupra întregii etape de căutare a unui nou job. 

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
3:39 pm, iunie 14, 2024
temperature icon 23°C
ploaie ușoară
Humidity 84 %
Pressure 1007 mb
Wind 8 Km/h
Wind Gust: 15 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:21 am
Sunset: 8:50 pm
Close

Close
Navigation
Categories