„Cazul mediatizat în ceea ce-l privește pe ÎPS Teodosie nu are cum să ajungă în instanță niciodată“ (VIDEO)

„Cazul mediatizat în ceea ce-l privește pe ÎPS Teodosie nu are cum să ajungă în instanță niciodată“ (VIDEO)Avocatul Adrian Cuculis a precizat că posibila acuzație ce i s-a adus astăzi nu poate facilita urmărirea penală a ÎPS Teodosie. 

„Cazul mediatizat în ceea ce-l privește pe ÎPS Teodosie, din punct de vedere al apărării, mai exact al avocatului care îl apără nu are cum să ajungă în instanță niciodată și asta pentru că acolo discutăm despre niște probe care au fost obținute în mod îndoielnic, prin provocări, sau cum ar spune legea penală prin neloialitate ceea ce duce în cele din urmă la imposibilitatea urmăririi penale. Pe de altă parte dacă ne uităm la materialul pus la dispoziție cu privire la pretinsa complicitate la cumpărare de influență, acest lucru poate fi constatat cu ușurință de oricine că nu se încadrează în noțiunea vreunei infracțiuni de corupție. Din toate punctele de vedere ale apărării, posibila acuzație ce i s-a adus astăzi nu poate facilita urmărirea penală a ÎPS Teodosie“ – a precizat avocatul Adrian Cuculis. 

Amintim că, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții:

PETRESCU TEODOSIE, arhiepiscop al Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență,

P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

Potrivit DNA, în ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, la această etapă procesuală, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte.

La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică „înțelegerea” respectivă.

Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.„Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019“ – au mai precizat procurorii DNA.

Citește și: 

ÎPS Teodosie, prezent la aprinderea luminițelor de Crăciun la Ovidiu! Cum a reacționat când a fost întrebat despre dosarul DNA (GALERIE FOTO+VIDEO)

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
1:52 pm, februarie 25, 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 79 %
Pressure 1017 mb
Wind 25 Km/h
Wind Gust: 37 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:50 am
Sunset: 5:46 pm
Close

Close
Navigation
Categories