Cataracta congenitală presupune un cristalin opacifiat, total sau parțial, prin care lumina nu reușește să treacă, afecțiune prezentă încă de la naștere. Cristalinul este una dintre cele două lentile ale ochiului şi este amplasat în spatele zonei colorate a ochiului, irisul. Acesta are rolul de a focaliza imaginea pe retină, iar o caracteristică importantă a acestuia este capacitatea de a vedea la orice distanţă. Potrivit specialiştilor, boala se poate manifesta la un singur ochi sau la ambii. Majoritatea cazurilor sunt, însă, unilaterale și apar secundar unor factori locali, care determină disgenezia locală a cristalinului. Cataracta bilaterală are cauze sistemice, precum boli genetice, infecții sau tulburări ale metabolismului. Tratamentul indicat în cataracta congenitală depinde de gravitatea bolii. De exemplu, în cazul unei forme ușoare, fără risc de apariţie a complicațiilor, se recomandă doar monitorizare periodică. Dacă suferiţi de o formă medie sau avansată, este indicată intervenţia chirurgicală și implantarea unui cristalin artificial. În cazul în care acest lucru nu este posibil, copilul va trebui să poarte ochelari sau lentile de contact de aproximativ +10 dioptrii. Înainte de toate trebuie reţinut că chirurgia cataractei la nou-născut este diferită de cea a adultului, deoarece țesuturile sunt mult mai elastice.
in
Sanatate
Cataracta congenitală se poate manifesta eterogen
Tags: Lumina
Cuget Liber
Citeste zilnic ultimele stiri online din Constanta, Romania si Mapamond, numai in ziarul Cuget Liber de Constanta - Ziarul tau online
ALTE STIRI
Newsletter
Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta
EVENIMENTE CONSTANTA
PRIMARIA CONSTANTA
No Content Available
ULTIMELE STIRI
Vremea Constanta
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.