Carnea de capră poate fi de ajutor în menținerea sănătății mintale

Carnea de capră este o alternativă sănătoasă la carnea de vită și pui, ca urmare a totalului redus de calorii, grăsimi și colesterol. În primul rând, aceasta conține acid linoleic conjugat, care previne celulele canceroase. De asemenea, este o bună sursă de vitamina B și seleniu, care ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase. Totodată, consumul de carne de capră ajută la refacerea mușchilor și poate asigura o bună parte din necesarul zilnic de proteine. Pentru a avea o dietă echilibrată este recomandat să o combinaţi, însă, cu legume.

Carnea de capră este și o sursă de fier, motiv pentru care este recomandată pentru persoanele diagnosticate cu anemie. Aceasta poate fi consumată, inclusiv de femeile însărcinate, fără riscul de reacții adverse. În plus, este o sursă de vitamine și minerale care includ vitamina B6, B 12, C, E, A, K, fier, calciu, fosfor, zinc, cupru, mangan, seleniu, potasiu, sodiu și multe altele. Pentru persoanele care se confruntă cu depresie sau stres, carnea de capră poate fi de ajutor în menținerea sănătății mintale.

Calciul și vitamina B12 sunt bune pentru sănătatea și densitatea oaselor, iar adăugarea de carne de capră în dieta zilnică poate ajuta, pe termen lung, la prevenirea multe tipuri de boli osoase. Conținutul de potasiu conţinut este bun pentru menținerea tensiunii arteriale, acesta având un rol și în stabilizarea ritmului cardiac. Cu toate că există puține controverse privind carnea de capră, persoanele cu probleme de tensiune arterială și cele care au un nivel ridicat de colesterol ar trebui să evite sau să consume carne de capră cu moderație.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
2:40 pm, februarie 25, 2024
temperature icon 16°C
cer acoperit de nori
Humidity 77 %
Pressure 1017 mb
Wind 25 Km/h
Wind Gust: 36 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:50 am
Sunset: 5:46 pm
Close

Close
Navigation
Categories