Care este primul simptom al colesterolului ridicat care apare noaptea

Un anumit simptom care apare pe timp de noapte poate fi un semnal că în arterele dumneavoastră s-a acumulat prea mult colesterol.

Silențios, dar mortal, colesterolul ridicat se prezintă adesea fără semne de avertizare. Dar, de fapt, este factorul care declanșează probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile de inimă. Un semn clar al acestui proces poate apărea noaptea.

Dacă nivelul ridicat de colesterol nu este tratat, acesta va duce la acumularea de plăci în artere.

„Acest lucru înseamnă că mușchii și alte țesuturi din afara arterei îngustate nu primesc o aprovizionare cu sânge suficient de bună”, spune cardiologul rus Dr. Oleg Varfolomeev.

Medicul explică faptul că aceste procese pregătesc terenul pentru o afecțiune cunoscută sub numele de boală arterială periferică sau, pe scurt, PAB. „Acest proces duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, dar PAB afectează arterele picioarelor și, mai rar, brațele.

Primul simptom al acestei boli poate fi durerea, crampele sau disconfortul la nivelul picioarelor. Acest tip de durere poate apărea chiar și noaptea, perturbând somnul”, spune cardiologul.

Apariția acestui simptom seara poate fi un semn că boala arterială periferică este avansată.

În stadiile incipiente ale bolii, durerea apare, de obicei, doar în timpul activității, asemănătoare unei dureri de crampe în partea inferioară a piciorului la mers. Mai târziu, arterele pot deveni atât de înguste încât, chiar și în repaus, mușchii nu primesc suficient sânge pentru a funcționa corect, provocând durere.

Există, de asemenea, un element mecanic al acestei probleme care apare noaptea, deoarece fluxul de sânge către picioare nu este susținut de gravitație atunci când corpul este întins.

Nu este o coincidență faptul că, pentru unele persoane, legănarea picioarelor peste marginea patului sau ridicarea în picioare ameliorează durerea. În acest caz, gravitația atrage mai mult sânge către picior, scrie esquis.ro.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
7:44 pm, martie 31, 2023
12°C
cer acoperit de nori
Wind: 16 Km/h
Pressure: 1010 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:49 am
Sunset: 7:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories