Cardinal Motors Constanța, deținută de Caragheorghe, și-a extins service-ul de pe Tomis fără autorizație!

Cardinal Motors Constanța SA vrea să intre în legalitate! În cursul zilei de joi, 14 septembrie a.c., compania deținută printre alții și de liderul USR Dumitru Caragheorghe, a solicitat de la Primăria Constanța certificatul de urbanism pentru intrarea în legalitate după ce a extins un service auto fără să respecte autorizația de construire. Trebuie menționat faptul că lucrările fusese autorizate în anul 2006. De asemenea, firma a fost amendată și de Poliția Locală.

Joi, 14 septembrie a.c., municipalitatea a emis un certificat de urbanism societății Cardinal Motors Constanța SA, condusă printre alții și de Dumitru Caragheorghe. Documentul vizează sediul localizat pe bulevardul Tomis, numărul 478 (DN2A, Km 202+450). Cardinal Motors

Se pare că firma nu a ținut cont de proiectul autorizat, modificând un corp în care funcționează un service auto, motiv pentru care a fost și amendată de Poliția Locală. ,,Lucrări executate cu nerespectarea autorizației de construire – Modificare de proiect autorizat cu autorizația de construire nr. 1891/31.08.2006 prin extindere service auto Corp C7”, se arată în documentul emis de municipalitate. De asemenea, firma a solicitat și un al document care vizează lucrările de reamenajare fațadă și înlocuire tâmplărie.

Dumitru Caragheorghe

Dumitru Caragheorghe nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Cardinal Motors Constanța SA a fost înființată în anul 2015 de Raluca Caplaneanu, fost administrator public al Mogoșoaiei și Dumitru Caragheorghe, actual lider al consilierilor locali USR constanța. În 2019, fiul lui Precup a cumpărat acțiunile părinților săi, devenind acționar majoritar al firmei. La acel moment, Precup jr. a plătit 10.800 de lei pentru 90% din acțiuni. Pe 6 februarie 2023, tânărul și-a vândut acțiunile cu 486.000 de lei. Dumitru Caragheorghe, președintele USR Constanța, a devenit asociat majoritar al Cardinal Motors Constanța, în luna februarie a anului 2023, după ce a achiziționat 24 de părți sociale la prețul de 108.000 de lei de la Tudor Precup. Înainte de a deveni acționar majoritar, Caragheorghe a ocupat funcția de director general al dealerului.

Paul Precup

Structura s-a modificat la începutul anului 2023, atunci când primarul din Mogoșoaia a decis să iasă din firmă, după ce a fost acuzat de ANI că și-a folosit funcția pentru a-l favoriza pe fiul său în cazul scandalului imobiliar ,,Sector Zero”. Vânzarea către Caragheorghe a avut loc în aceeași zi în care ANI a sesizat Pachetul cu privire la ilegalitățile edilului.

Revenind la liderul USR, Dumitru Caragheorghe deține și funcția de administrator special, pentru care a încasat un venit anual în valoare de 390.000 de lei, dar și Director General, pentru care a încasat 124.351 de lei, conform declarației de avere.

În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri în valoare de 25 de milioane de lei, un profit net în valoare de 238.711 de lei, dar și datorii în valoare de 2,2 milioane de lei.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
3:20 pm, septembrie 26, 2023
27°C
câțiva nori
Wind: 38 Km/h
Pressure: 1021 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:56 am
Sunset: 6:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories