Camera Deputaților dezbate astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătății

Camera Deputaților dezbate astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătății

Camera Deputaţilor dezbate astăzi de la ora 16.00 moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, urmând ca votul să fie dat miercuri.

Moţiunea simplă, intitulată “Ministrul Rafila – turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”, este semnată de 56 de deputaţi USR şi ai partidului Forţa Dreptei.

Iniţiatorii moţiunii îi cer ministrului Sănătăţii să plece din funcţie, “pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre”, iar pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa “la adevăr” în sistemul sanitar.

“Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îşi poate justifica averea de peste 3 milioane de euro. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa la adevăr în sistemul sanitar. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îi pasă. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu vrea, nu poate şi, la o adică, îl şi enervează faptul că trebuie să muncească. Alexandru Rafila trebuie să plece. Şi nu la New York, în Cuba sau la Geneva, în plimbări plătite de noi toţi. Alexandru Rafila trebuie să plece acasă!”, susţin aceştia în document.

Potrivit iniţiatorilor, moţiunea este “un strigăt de revoltă” pentru că, niciodată în istoria sa recentă, sănătatea din România nu a mai avut parte de un ministru PSD “atât de slab şi de nepăsător faţă de nevoile pacienţilor şi ale sistemului sanitar”.

Semnatarii moţiunii mai spun că Rafila refuză de mai mult de doi ani să facă normele de aplicare a Legii Stop Nosocomiale şi “a făcut ţăndări” Planul de Cancer “fără niciun fel de empatie şi consideraţie pentru pacienţii oncologici”.

Ei susţin că Rafila “a tăiat complet” finanţarea din PNRR pentru proiectul unui centru de transplant la Cluj, în condiţiile în care Institutul de Transplant din Cluj-Napoca funcţionează într-un pod neautorizat.

Aceştia afirmă că absolut toate serviciile judeţene de ambulanţă sunt conduse de manageri interimari, cu numiri din şase în şase luni, prin ordin al ministrului Rafila, personalul fiind insuficient şi suprasolicitat, iar ambulanţele vechi, “unele de 10-15 ani, cu peste 1 milion de kilometri parcurşi”.

Citește și:

Protest USR la Ministerul Sănătății. Rafila, chemat să explice în Parlament tăierea banilor din PNRR pentru spitale. Este vizat și spitalul Mama și Copilul de la Constanța (VIDEO)

În document se mai susţine că niciunul dintre locurile din spitalele din România nu îndeplineşte criteriile pentru a trata mari arşi, menţionându-se că “ministrul Rafila refuză să facă reforme”, “România pierde banii din PNRR pentru spitale şi dotări – 740 de milioane de euro”, iar investiţiile în medicina prespitalicească sunt în întârziere.

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:32 pm, mai 19, 2024
temperature icon 13°C
cer acoperit de nori
Humidity 77 %
Pressure 1017 mb
Wind 12 Km/h
Wind Gust: 16 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:34 am
Sunset: 8:29 pm
Close

Close
Navigation
Categories