Brokerul de asigurări care falsifica polițe RCA a fost condamnat

Românul este în general foarte inventiv, încălcând deseori limitele legale pentru a întreprinde un venit în plus. Ionuț I., broker de asigurări, care deținea și o societate cu mai multe ansambluri auto, s-a apucat să falsifice polițele RCA pe care le înmâna șoferilor din firma sa. Totul a mers ca pe roate, până când au intervenit oamenii legii pe fir.

Totul a început în august 2020, atunci când Ionuț I., un broker de asigurări, a falsificat mai multe polițe RCA, pe care le-a vândut ulterior. Pe 11 august 2020, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, lucrătorii poliției de frontieră au oprit ansamblul auto format din autoutilitara marca DAF. Cu ocazia controlului polițienesc, șoferul a prezentat polița de asigurare tip carte verde, pentru autoutilitara marca DAF, cu valabilitate în perioada 05.01.2020-03.01.2021, încheiată la City Insurance prin intermediul brokerului Ionuț I. Broker de Asigurare, despre care s-a constatat că este falsă.

Conform raportului, polița RCA aferentă autoutilitarei marca DAF, prezentată organelor de poliție, nu este autentică, fiind falsă parțial. Polița figura în sistemul informatic ca fiind emisă pentru un alt autovehicul și pe numele unei persoane fizice, iar pentru autoutilitara marca DAF, a fost identificată polița de asigurare RCA, emisă în data de 11.08.2020 cu valabilitate în perioada 12.08.2020 – 11.09.2020 (fiind deci încheiată în aceeași zi în care a fost depistat șoferul).

La data de 9 octombrie 2020 și 18 martie 2021, oamenii legii au găsit alte două polițe RCA falsificate de către aceleași Broker de Asigurare și anume Ionuț I. Întrucât existau indicii că  Ionuț I. este cel care a falsificat cele trei polițe de asigurare RCA, având în vedere că era administratorul al unei societăți care deținea mai multe ansambluri auto, pentru care costurile încheierii polițelor de asigurare auto obligatorie de răspundere civilă sunt ridicate, a fost solicitată și încuviințată percheziția domiciliară. Oamenii legii au găsit 6 polițe RCA falsificate și mai multe documente falsificate ale ansamblurilor auto pe care le avea în cadrul societății.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îi aplice lui Ionuț I. o amendă penală de 7.500 de lei, reprezentând 250 de zile de amendă, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Sentința nu este definitivă.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
3:18 pm, septembrie 28, 2023
27°C
cer acoperit de nori
Wind: 28 Km/h
Pressure: 1019 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:58 am
Sunset: 6:53 pm
Close

Close
Navigation
Categories