Benny Gantz, adversar al premierului israelian Benjamin Netanyahu, cheamă la alegeri anticipate

Ministrul israelian Benny Gantz, membru al cabinetului de război şi principal adversar al premierului Benjamin Netanyahu, a chemat la organizarea de alegeri legislative anticipate în septembrie, notează agenţia AFP.

„Vom face apel în curând la alegători şi pentru aceasta trebuie să stabilim o dată consensuală în septembrie pentru legislative”, a declarat Gantz, care este şi deputat, într-un discurs televizat din biroul său în Knesset (Parlamentul israelian).

Organizarea de alegeri anticipate necesită acordul a 61 de aleşi, majoritatea deputaţilor din Knesset, unde Likud, partidul lui Netanyahu, deţine cele mai multe locuri fără a avea, totuşi, majoritatea.

„L-am informat pe premier – căruia îi doresc sănătate şi însănătoşire grabnică – şi vom continua dialogul pe această temă”, a adăugat Gantz, care conduce Partidul Unităţii Naţionale (centru dreapta).

Netanyahu a fost externat din spital marţi, la două zile după ce a fost operat de hernie, potrivit biroului său.

Likud a respins imediat apelul lui Gantz, apreciind într-un comunicat că organizarea de alegeri într-un moment în care Israelul este în război „ar conduce inevitabil la paralizie şi ar dăuna luptelor armatei în război împotriva Hamas în Fâşia Gaza”.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
10:33 pm, aprilie 24, 2024
temperature icon 13°C
cer acoperit de nori
Humidity 74 %
Pressure 1006 mb
Wind 9 Km/h
Wind Gust: 9 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:06 am
Sunset: 8:00 pm
Close

Close
Navigation
Categories