Atenționare de călătorie pentru Slovenia din cauza extinderii controalelor la punctele de frontieră cu Croația și Ungaria

Foto cu rol ilustrativ

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Slovenia că, potrivit deciziei Guvernului sloven, regimul de control la punctele de frontieră cu Republica Croația și Ungaria se va extinde până la data de 21 iunie 2024.

Potrivit precizărilor Ministerului de Interne sloven, extinderea perioadei controalelor la frontierele cu cele două state vecine este impusă de riscul de nivel mediu pentru Republica Slovenia și semnificativ pentru UE al amenințărilor teroriste.

Astfel, regimul normal al trecerilor la frontieră ar putea fi afectat, însă autoritățile slovene au anunțat că depun eforturi susținute pentru limitarea acestui risc.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +38640980068.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http//ljubljana.mae.ro,  www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, a încheiat sursa citată.

Citește și:
Primirea de către ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu a ambasadorului agreat al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
10:41 pm, decembrie 4, 2023
temperature icon -1°C
cer senin
Humidity 59 %
Pressure 1028 mb
Wind 4 Km/h
Wind Gust: 5 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 7:23 am
Sunset: 4:27 pm
Close

Close
Navigation
Categories