Atenţionare de călătorie: Grecia – restricţii de circulaţie, în urma ciclonului ‘Daniel’

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că, urmare a efectelor cauzate de ciclonul “Daniel” (inundaţii, alunecări de teren etc.), există încă perturbări ale circulaţiei pe unele drumuri naţionale şi autostrăzi.
Astfel, a fost afectată infrastructura de transport şi comunicaţii din zonele Volos, Magnisia, Trikala, Karditsa, Telion, precizează MAE, într-un comunicat transmis miercuri.
Poliţia elenă a dispus restricţii de circulaţie pe mai multe tronsoane, după cum urmează:
Autostrada A1, pe tronsonul Volos-Salonic, indicându-se următoarea rută ocolitore: Volos – Lamia – Domokos – Trikala – Kalabaka, cu intrare în autostrada Igoumenitsa – Salonic, prin localitatea Grevena
Autostrada A1, pe tronsonul Larissa – Salonic, recomandându-se ruta alternativă: Larissa – Koutsochero – Damasi – Tirnavos – Elassona – Agios Dimitrios – Katerini – Salonic.
Direcţia Generală Regională de Poliţie a Tesaliei a anunţat că, începând cu data de 12 septembrie 2023, restricţiile de circulaţie se aplică doar vehiculelor care depăşesc 3,5 tone pe Drumul Naţional Volos – Zagora (ramificaţia superioară), de la Chania la Zagora, şi pe Drumul Naţional Volos – Zagora, de la Anakasia Alli Meria.
Totodată, întreruperile de circulaţie continuă să se aplice astfel:
* pe drumul provincial Chania – Drakeia;
* pe drumul provincial Agios Onoufriou – Makrynitsa (via Koukourava);
* pe drumul provincial Portarias – Makrynitsa;
* pe drumul naţional Volos – Zagora, între Kissos – Mouresi;
* pe drumul naţional Volos – Zagora, între Makrirachi – Anilio.
Din cauza uzurii suprafeţei rutiere, circulaţia autovehiculelor pe drumul provincial Zagora – Pouriou este întreruptă.
Deplasarea vehiculelor spre satul Anthotopo Almyrou se realizează peste podul dintre satele Neraida – Anthotopo, doar pentru vehiculele de până la 3,5 t.
Informaţiile oficiale actualizate referitoare la evoluţia fenomenelor meteorologice extreme sunt disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale elene de Meteorologie: www.emy.gr.
Secretariatul General al Protecţiei Civile a emis un set de recomandări şi măsuri care trebuie urmate de către toate persoanele în această perioadă, pentru a se proteja de riscurile care decurg din apariţia fenomenelor meteorologice severe disponibil pe site-ul https://civilprotection.gov.gr.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi permanent sau temporar ori care intenţionează să călătorească în Republica Elenă să respecte întocmai instrucţiunile autorităţilor elene responsabile şi, în cazul în care se confruntă cu o situaţie de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgenţă 112.
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728875 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Sursa: CugetLiber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
11:55 pm, iulie 19, 2024
temperature icon 26°C
cer senin
Humidity 63 %
Pressure 1012 mb
Wind 13 Km/h
Wind Gust: 11 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 5:39 am
Sunset: 8:43 pm
Close

Close
Navigation
Categories