Atenție la postări care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România ai platformelor Meta!

foto: DNSCNoi postări sponsorizate pe social media care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România ai platformelor Meta, atacatorii folosindu-se de tehnologia deepfake pentru manipularea imaginii şi a sunetului unor segmente video deja publicate anterior, atrag atenția specialiştii Dispeceratului Naţional de Securitate Cibernetică.

Iată postarea de pe pagina de Facebook a DNSC:

Noi postări sponsorizate pe social media care promovează falsele oportunități de investiții vizează utilizatori din România a platformelor #Meta. Ca și în cazurile recente documentate de echipa Directoratului, atacatorii se folosesc de tehnologia #deepfake pentru manipularea imaginii și a sunetului unor segmente video deja publicate anterior.

În cazul de astăzi, atacatorii se folosesc de identitatea vizuală Enel România pentru promovarea schemei de fraudare, alături de fotografii cu Președintele, respectiv Premierul României. Pe site-ul de phishing unde utilizatorul este redirecționat, lângă imaginea ENEL apare deopotrivă și branding-ul ROMGAZ, Hidroelectrica, Banca Transilvania și Digi24.

Modificarea în scop infracțional a înregistrărilor video are ca obiectiv clar inducerea în eroare a potențialele victime. Astfel, folosindu-se de reputația organizațiilor sau a personajelor din respectivele clipuri, atacatorii generează un grad important de încredere informației prezentate – câștiguri rapide într-un timp foarte scurt.

Clipuri în care anumite persoane cu reputație la nivel național girează aceste ‘programe de investiții’ sunt publicate adesea de infractorii din online pe conturi #socialmedia nou create și folosite exclusiv în acest scop, ori unele compromise (vezi imagini), care au aparținut în trecut altor utilizatori. În capturile atașate se poate vedea ce categorii de utilizatori țintesc atacatorii și câte potențiale victime au putut vedea această postare sponsorizată cu caracter fraudulos, în decurs de 3 zile. Tot în imagini puteți observa și cum atacatorii manipulează inclusiv comentariile unor presupuși investitori de succes în ‘program’.

Cum ne ferim de astfel de capcane?
 Citește și:

O nouă înșelătorie de pe rețelele social media! ”Datele ajung în posesia atacatorilor!”

 

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
9:35 am, februarie 23, 2024
temperature icon 7°C
cer acoperit de nori
Humidity 82 %
Pressure 1015 mb
Wind 28 Km/h
Wind Gust: 42 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:54 am
Sunset: 5:44 pm
Close

Close
Navigation
Categories