Atenție! Au început să crească cazurile de Covid-19 la Constanța

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că țara noastră a ajuns la 2.000 de cazuri de Covid-19 pe zi. De asemenea, oficialul a mai declarat că a luat în calcul posibilitatea ca unele spitale să se supraaglomereze din cauza creșterii numărului de cazuri cu persoane care au simptome severe de Covid-19. La Constanța, numărul bolnavilor e în creștere.

Potrivit reprezentanților DSP și la Constanța numărul de cazuri de Covid-19 este în creștere, însă fără a fi cifre alarmante. Astfel, în săptămâna 4-10 septembrie s-au înregistrat 217 de cazuri în timp ce în săptămâna 11-17 au fost 326 de cazuri. În privința unei eventuale supraaglomerări a spitalului, Claudia Cambrea, directorul Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, a ținut să asigure că nu este cazul:

”Luni dimineață aveam 16 internați cu Covid-19 dintre care 4 copii și restul adulți. Din păcate, nu avem foarte multe paturi și nu putem să preluăm cea mai mare parte a patologiei de Covid. Dar, în clipa în care se va deschide spitalul modular care are ca termen de finalizare jumătatea lunii noiembrie o să putem să preluăm mai multe cazuri și o să avem și Terapie Intensivă, care este acum marea problemă. În acest moment, noi avem 30 de paturi pregătite pentru Covid.” a declarat Claudia Cambrea pentru Replica de Constanța.

Oficialul statului român e de părere că persoanele infectate, sau care prezintă simptome, au datoria să-i protejeze pe cei din jurul lor, prin purtarea măștii, cel puțin în spațiile aglomerate. Rafila spune că această măsură trebuie aplicată chiar și în lipsa unor restricții stabilite prin lege.

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
3:21 pm, septembrie 28, 2023
27°C
cer acoperit de nori
Wind: 28 Km/h
Pressure: 1019 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:58 am
Sunset: 6:53 pm
Close

Close
Navigation
Categories