ANUNȚ important al conducerii CFR. Cum își pot recupera călătorii banii dați pe bilete, în contextul grevei feroviarilor

Conducerea CFR a anunțat, printr-un comunicat de presă, modalitatea prin care călătorii își pot primi înapoi banii pe bilete, în contextul grevei feroviarilor ce urmează să se desfășoare vineri, între orele 7 și 9.
„Greva feroviară a fost anunțată doar în spațiul public de către un sindicat feroviar și privește salariații CNCF CFR SA. Salariații CFR Călători nu participă la această grevă. Conform informațiilor din spațiul public, această grevă feroviară este una de avertisment și ar putea afecta, în intervalul orar 07:00-09:00, circulația anumitor trenuri, operate de CFR Călători, dar și de alți operatori feroviari.
În cazul în care greva de avertisment va avea loc, călătorii de la trenurile afectate își pot valorifica drepturile privind restituirea contravalorii încasate a transportului neefectuat integral sau parțial conform Regulamentului de transport pe calea ferată din România, în vigoare.
Detalii despre condițiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Intern/ Renunțarea la călătorie – https://www.cfrcalatori.ro/renuntarea-la-calatorie-restituiri”, anunță conducerea CFR.
Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei sindicale, scopul acestei greve de avertisment este de a atrage atenţia asupra unor probleme urgente din industria feroviară, care includ lipsa contractelor colective de muncă, remuneraţii inadecvate în raport cu responsabilităţile şi calitatea muncii depuse de lucrătorii din domeniu, precum şi subfinanţarea companiilor feroviare din administrarea directă a statului, sub incidenţa Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
9:32 am, septembrie 30, 2023
22°C
nori împrăștiați
Wind: 30 Km/h
Pressure: 1017 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:01 am
Sunset: 6:49 pm
Close

Close
Navigation
Categories