Antony Blinken avertizează Azerbaidjanul asupra tensiunilor cu Armenia

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, despre importanţa avansării procesului de pace cu Armenia, subliniind că nimic nu justifică o creştere a tensiunilor la graniţa cu această ţară, potrivit unui comunicat difuzat de Departamentul de Stat, relatează agenţia AFP.

În cadrul unei convorbiri telefonice, Blinken a subliniat că „nimic nu justifică o creştere a tensiunilor crescute la graniţă şi a avertizat împotriva acţiunilor şi a retoricii agresive din ambele părţi care ar compromite perspectivele de pace”, se arată în comunicatul difuzat de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Şeful diplomaţiei americane se află la Bruxelles pentru o reuniune NATO.

El urmează să participe, vineri, 5 aprilie, la o reuniune trilaterală cu premierul armean Nikol Paşinian şi liderii Uniunii Europene.

Blinken a reamintit în continuare că „Azerbaidjanul trebuie să-şi respecte obligaţiile şi angajamentele internaţionale în ceea ce priveşte drepturile omului şi libertăţile fundamentale şi a cerut eliberarea persoanelor deţinute pe nedrept”.

Sursa: CugetLiber.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
11:53 am, aprilie 22, 2024
temperature icon 12°C
cer fragmentat
Humidity 81 %
Pressure 1012 mb
Wind 42 Km/h
Wind Gust: 51 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:09 am
Sunset: 7:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories