Cele mai frecvente neconformități constatate: nu s-au încheiat contracte individuale de muncă în forma scrisă, contracte care nu s-au înregistrat și transmis în registrul general de evidență a salariaților anterior începerii activității, lipsa evidenței orelor lucrate de către salariați și nerespectarea, cu mai mult de 30 de zile, a datei de plată a drepturilor salariale. De asemenea, a precizat şeful ITM, Marian Becheanu,
pentru neconformitățile depistate, inspectorii de muncă au dispus 181 măsuri obligatorii de remediere cu termene scadente de realizare.
Tot în luna februarie, în domeniul securității și sănătății în muncă, au fost efectuate 168 controale, în urma cărora s-au constatat 32 neconformități, pentru care s-au dispus măsuri obligatorii, cu termene scadente de remediere. În total, s-au aplicat 32 sancțiuni contravenționale, dintre care nouă sancțiuni contravenționale cu avertisment și 23 sancțiuni contravenționale cu amendă contravențională în valoare totală de 88.500 lei. În aceiași perioadă, au fost înregistrate 130 sesizări ale cetățenilor, care au fost repartizate inspectorilor de muncă, pentru a se efectua verificări și a se formula răspunsuri în termenul prevăzut de lege, de maxim 30 de zile.