Alte peste 3.300 de terenuri agricole din patru comune din județul Constanța au fost înregistrate în evidențele de cadastru și carte funciară

Alte peste 3.300 de terenuri agricole din patru comune din județul Constanța au fost înregistrate în evidențele de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF). Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța, anunță purtătorul de cuvânt, Alina Maria UZUN.

Cele 3.392 de noi cărți funciare au fost deschise în lunile octombrie 2022 și noiembrie 2022 pentru comunele Grădina -1.154 de imobile, Băneasa-1.334 de imobile, Chirnogeni-535 de imobile și Ion Corvin-369 de imobile. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au vizat o suprafață totală de 7,548,9133 de hectare. Documentele vor fi înmânate proprietarilor în perioada următoare.

În prezent, din totalul de 70 de UAT-uri din județul Constanța, au fost cadastrate în proporție de sută la sută 4 comune (Topalu, Gârliciu, Ghindărești, Horia), iar în alte 51 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

Redactor: Liliana Fustanela / Editor online: Alina Enache / Foto: Arhivă

Sursa: RadioConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
7:44 pm, septembrie 30, 2023
20°C
cer senin
Wind: 18 Km/h
Pressure: 1016 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 7:01 am
Sunset: 6:49 pm
Close

Close
Navigation
Categories