Activități de prevenire a violenței domestice

La data de 14 septembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliției orașului Ovidiu au acționat pentru prevenirea violenței domestice, în rândul persoanelor vulnerabile, în cadrul Proiectului ”Bright Sky”.

Astfel, polițiștii le-au vorbit persoanelor vulnerabile despre  prevenirea faptelor de violență în familie, formele de manifestare a acesteia, prevederile legale și  serviciile sociale disponibile.

De asemenea, le-au prezentat aplicația Bright Sky RO, care oferă utilizatorilor informații utile în cazul în care sunt victime ale violenței domestice. 

Aplicația este disponibilă gratuit în Google Playstore și în App Store și poate fi instalată atât pe terminalele de operare Android, cât și pe cele cu iOS. 

Aplicația oferă informații despre violența în familie și permite evaluarea siguranței unei relații prin simpla completare a unui formular electronic.

De asemenea, prezintă informații și sfaturi legate de hărțuire și de consimțământul în relațiile sexuale, prezentând studii de caz care exemplifică tipurile de comportament abuziv în relațiile intime.

În egală măsură, aplicația oferă o bază de date cu servicii de asistență, astfel încât utilizatorii să poată lua legătura cu cel mai apropiat serviciu disponibil în zona în care se află.

Totodată, permite accesul la informații despre cauzele și consecințele abuzului, planul de siguranță și prevederile legale care pot proteja o victimă a violenței domestice (ordinul de protecție provizoriu emis poliție și ordinul de protecție eliberat de instanța de judecată), dar și despre măsurile care pot fi luate pentru creșterea siguranței în mediul online.

Nu în ultimul rând, aplicația oferă posibilitatea înregistrării incidentelor într-un jurnal digital confidențial, la o adresă de email aleasă de victimă, printr-o funcție ce folosește text, video sau foto. Informațiile strânse de victimă în acest jurnal pot constitui dovezi folosite în fața instanțele de judecată.

Pentru a nu deveni victimă a violenței domestice, polițiștii  îți recomandă:              –    Nu accepta agresiunea fizică, bătaia nu este ruptă din rai, nu tu ești vinovat(ă) de comportamentul abuziv al agresorului! –    Schimbarea începe cu tine, cere ajutorul, sună la 112 când ești în pericol! –    Cere ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost! –    Spune NU violenței în familie!  

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
4:32 pm, septembrie 26, 2023
26°C
cer senin
Wind: 38 Km/h
Pressure: 1020 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:56 am
Sunset: 6:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories