Activitatea angajaților MAI, în ultimele 24 de ore. Unde au intervenit oamenii legii

Activitatea angajaților MAI, în ultimele 24 de ore. Unde au intervenit oamenii legii
Astăzi, 14 septembrie a.c., efectivele Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. desfășoară 11 percheziții domiciliare în dosare penale ce privesc investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției..

Activitățile derulate în această dimineață vizează adolescenți proveniți din familii cu posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival, transmite un comunicat din partea Ministerului Afacerilor Interne. 

În urma documentării activității infracționale a reieșit că cei în cauză ar fi specializați în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice. Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc și mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locații private din București, la care, de asemenea, au participat persoane cu potențial financiar ridicat.

La percheziții participă jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.

În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.647 de evenimente, 2.953 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.694 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 957 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 126 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 132 de fapte penale. Față de 57 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, a mai punctat sursa citată. 

Au fost depistate 21 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 325 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 606 permise de conducere, dintre care 46 pentru consum de alcool și 20 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Tot ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 8.224 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,3 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 87 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 13 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 290 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 415.700 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.341) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 144 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 14 persoane 

Totodată, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 31 de misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 30 persoane.

La rândul lor, polițiștii au salvat o persoană aflată în situații critice (incendiu).

Potrivit MAI, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.430 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională. 

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 142.851 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 83 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 27,6 %.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.669 de mijloace de transport și 94.339 de persoane, dintre care 12.841 de cetățeni ucraineni.

Citește și:

Vizată și mama lui Vlad Pascu. Operaţiunea Hidra. Percheziţii vizând adolescenţi din familii cu posibilităţi materiale, care au în vândut droguri în Capitală şi pe litoral(VIDEO)

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
3:39 pm, septembrie 26, 2023
27°C
câțiva nori
Wind: 38 Km/h
Pressure: 1021 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:56 am
Sunset: 6:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories