Acțiune de donare de sânge în Topraisar: donatorii sunt așteptați la „Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Primăria Comunei Topraisar și Parohia Topraisar „Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” organizează duminică, 24.09.2023, între orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Topraisar și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârstă cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime , constituție), care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă,boli autoimune etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindică donarea de sânge.

Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

șapte tichete de masă pentru produse alimentare;o zi liberă , în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;

„Vă așteptăm duminică 24.09.2023 la Parohia Topraisar „Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”‚ cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30. Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori! Cheamă-ți și prietenii! Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!”, transmit reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Constanța.

Sursa: DobrogeaTV.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
3:21 pm, septembrie 26, 2023
27°C
câțiva nori
Wind: 38 Km/h
Pressure: 1021 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:56 am
Sunset: 6:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories