Un aliment ieftin și accesibil nu este doar un substitut excelent pentru carne , ci și un mijloc de scădere și normalizare a colesterolului. Orientul Mijlociu este considerat locul de naștere al năutului; acesta a fost folosit cu mult înainte de era noastră.În antichitate, era consumat prăjit, cu adaos de brânză și ulei de măsline. Acum, această cultură este încă cultivată și folosită în bucătărie în diferite țări ale lumii.Beneficii ale năutului Năutul, cunoscut și sub numele de mazăre turcească, este bogat în proteine, grăsimi, fibre, fier, magneziu, mangan, seleniu, zinc, vitaminele B, A, C. Acest lucru este împărtășit de nutriționistul rus Dr. Tatiana Yavkoleva.100 g de năut fiert conțin:Năutul are un conținut caloric scăzut și conține aminoacizi esențiali în cantitatea necesară organismului. Năutul conține Omega 3 și 6, vitamina E – toate aceste substanțe au un efect pozitiv asupra stării pielii, părului și unghiilor. Iar antioxidanții din compoziția sa ajută la menținerea tinereții și frumuseții.Năutul are multe beneficii pentru organism:„Cercetările arată că 150 de grame de năut fiert pe zi ajută la reducerea colesterolului rău LDL”, spune expertul. Năutul are un efect pozitiv asupra digestiei, datorită conținutului ridicat de fibre. Două treimi din fibrele alimentare ale produsului sunt insolubile, ceea ce ajută la îmbunătățirea motilității intestinale și la menținerea unui mediu intestinal sănătos.De asemenea, năutul este potrivit pentru cei care au grijă de siluetă. Cercetările arată că produsul vă ajută să consumați mai puține calorii pe zi, reducând pofta de mâncare și probabilitatea de a lua gustări între mese.Nutriționistul recomandă consumul a până la 600 g de năut fiert pe săptămână. În lume există un număr mare de mâncăruri care conțin năut. Făina, biscuiții, cerealele și chiar dulciurile sunt făcute din acest ingredient. Cel mai cunoscut fel de mâncare este humusul. Este vândut în toate magazinele, dar îl puteți prepara singur acasă.Ingrediente:năut uscat – 300 g; usturoi – 3 căței; chimen – 0,5 linguriță; semințe de susan – 80 g; curry și sare după gust; ulei de măsline – 3 linguri; suc de lămâie – 2 linguriMod de preparare:Se prepară: Se înmoaie năutul timp de șase până la opt ore. Se fierbe timp de două ore. Se pasează, se adaugă chimenul, usturoiul măcinat, curry, uleiul de măsline. Se presară semințele de susan și se adaugă sucul de lămâie, recomandă actualno.com, citat de exquis.ro.
in
Sanatate
Acest aliment înlocuiește carnea și scade colesterolul


Replica de Constanta
Replica de Constanta. Cotidian de atitudine bine informat
ALTE STIRI
Newsletter
Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta
EVENIMENTE CONSTANTA
PRIMARIA CONSTANTA
No Content Available
ULTIMELE STIRI
Constanța, RO
10:44 pm,
decembrie 4, 2023
cer senin
59 %
1028 mb
4 Km/h
Wind Gust:
5 Km/h
Visibility:
0 km
Sunrise:
7:23 am
Sunset:
4:27 pm