A murit, la 98 de ani, Tănase Tănase, cel mai mare antrenor pe care l-a avut voleiul din România. „Drum lin, nea Tică!“

A murit, la 98 de ani, Tănase Tănase, cel mai mare antrenor pe care l-a avut voleiul din România. „Drum lin, nea Tică!“ 
 
Voleiul românesc este în doliu, după ce s-a stins din viață, la vârsta de 98 de ani, cel mai mare antrenor pe care l-a avut acest sport în țara noastră.
 

Drum lin, nea Tică!
 
La 98 de ani, ne-a părăsit cel mai mare antrenor pe care l-a avut voleiul românesc. Tănase Tănase a stat pe banca tehnică în peste 2400 de partide oficiale în calitate de antrenor principal, dintre care 205 au fost meciuri ale României și 239 de întâlniri din competiții europene!
 
Nea Tică, așa cum era cunoscut în lumea voleiului, a condus Steaua București la cinci titluri de campioană națională între 1967 și 1971. Tot cu Steaua a jucat finala Cupei Campionilor Europeni (1969) și alte două semifinale în cea mai importantă competiție intercluburi. A mai câștigat un titlu cu echipa feminină a Rapidului, în 1992, și cu aceeași formație a atins semifinalele Cupei Campionilor Europeni.
 
”Eu am fost formator de jucători! Am lansat fix 90 pe prima scenă. Asta e marea performanță!”, îi plăcea lui nea Tică să spună. Tănase Tănase a jucat la Petrolul Ploiești, Dinamo Brașov și Tractorul Brașov, iar ca antrenor a pregătit Dinamo Brașov, Tractorul Brașov, Steaua București, Electrotehnica Bistrița, Rapid București, Romradiatoare Brașov și LPS Brașov.
 
În 2022, la finala Cupei României, de la Brașov, nea Tică a primit din partea echipei tricoul Stelei înaintea partidei cu Arcada Galați.
 
”Steaua e echipa mea de suflet, clubul la care am cucerit cinci titluri consecutive de campion. Îmi aduc aminte, în 1967, când am obținut primul titlu de campion din istoria stelistă! Acea aniversare chiar a fost una de neuitat, pentru că în acel an toate secțiile de jocuri sportive, volei, baschet, handbal, fotbal, au cucerit titlurile de campioane!”, declara legendarul antrenor în 2022, la 96 de ani.
 
Numele lui Tănase Tănase este gravat la stadionul Steaua alături de marile legende ale Stelei, din toate sporturile.

 
Federația Română de Volei este alături de familia îndurerată. Dumnezeu să-l ierte!, este mesajul Federației Române de Volei.

 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Volei)
 
Citește și:

Doliu în sportul din România. S-a stins din viață o mare sportivă

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
11:42 am, aprilie 22, 2024
temperature icon 12°C
cer fragmentat
Humidity 81 %
Pressure 1012 mb
Wind 42 Km/h
Wind Gust: 51 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:09 am
Sunset: 7:57 pm
Close

Close
Navigation
Categories