Seceta din Dobrogea a afectat și plantațiile viticole, astfel că doar cei care au avut un sistem de irigații performant se pot aștepta la o recoltă mulțumitoare. Producția de vinuri implică mari costuri legate de tehnologia de vinificație, dar și de întreținerea viilor, în ceea ce privește lucrările anuale, tratamentele pentru boli și dăunători și, nu în ultimul rând, pentru plata forței de muncă necesară întregul an. Nicu Ispas, în dialog cu Gabriel Bercea, antreprenor în domeniul viticulturii din comuna Valu lui Traian.
Rep.: Sunteți în plină campanie de recoltare. Ce producție de struguri estimați anul acesta la hectar?
Rep.: Cum va fi vinul anului 2023 din podgoria pe care o administrați?
Rep.: Cât zahăr au acumulat strugurii anul acesta în comparație cu anul trecut?
Rep.: În România este în continuare deficit de forță de muncă la culesul viilor, cum este situația la dumneavoastră din acest punct de vedere?
Redactor: Nicu Ispas/ Redactor online: Adina Sîrbu/ Foto: pexels-pixabay.com