3000 de euro/lună ia polițista de la șefia Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră!

În timp ce profesorii sunt vitregiți și ies în stradă pentru salarii decente, unii bugetari se lăfăie în salarii babane, chiar dacă nu fac nimic pentru leafa pe care o câștigă. Vicepreședinta de la ACROPO, de exemplu, fostă polițistă, a încasat în luna martie a.c. nu mai puțin de 14560 de lei, adică aproape 3000 de euro. Ce face de acești bani?! E gazdă pentru musafiri și… cam atât. Am încercat să aflăm și care este agenda ei, însă… pare goală.

Felicia Ancuța Dunca, fermiera din Maramureș ajunsă în toamna anului trecut vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) din Constanța după o ”specializare” la Poliția Locală Sector 1, câștigă 14.560 de lei pe lună.  

Pesedista promovată de liberali la șefia uneia dintre instituțiile vitale ale României se laudă, printre altele, cu aptitudini manageriale, abilități de comunicare și dezvoltarea spiritului persuasiv- competențe prezente în orice draft de CV descărcat la întâmplare de pe internet. La ACROPO, teoretic, coordonează procesul de emitere a reglementărilor privind operaţiunile de petrol şi gaze offshore la Marea Neagră, în conformitate cu legislaţia naţională şi internaţională în domeniu;  coordonează acţiunilor de inspecţii şi investigaţii efectuate de către reprezentanţii ACROPO;  păstrează relaţia cu operatorii şi proprietarii şi cu autorităţile competente din România şi alte state member ale Uniunii Europene, implicate în activitatea de petrol şi gaze offshore; etc. În realitate, nu știm cât dintre aceste atribuții le îndeplinește.

În realitate, nu știm câte din aceste atribuții și le însușește. Pe site, nu ne este prezentată agenda conducerii, ultima postare în acest sens vizând luna aprilie, iar pe pagina de facebook  a Autorității Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore, Felicia Ancuța apare în câteva poze, la două evenimente, fiind gazdă pentru musafiri. Concret, pe 10 mai, Dunca a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţi din Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG, iar pe 2 mai a primit, la sediul său din Constanţa, vizita cursanţilor Colegiului Naţional de Afaceri Interne, participanţi la cursul postuniversitar “Managementul Strategic al Afacerilor Interne”, seria martie-iulie 2023.

A, Vicepreședinte al ACROPO a vorbit și la Energy Strategy Summit 2023, în cadrul sesiunii “Pregătiți pentru transformare”. Ce i-o fi ieșit pe gură, ea știe! Asta dacă nu și-a scris discursul înainte!

A fost consilier juridic la Phoenicia Express SRL a lui Mohammad Murad, începând cu 1 iunie 2021, pentru ca în perioada 15 ianuarie 2021- 16 mai 2021 să fi ocupat un post de consilier la Camera Deputaților (în speță, deputatul Daniel Tudorache, fostul primar penal PSD al Sectorului 1- n.red.). Între 1 ianuarie 2020 și 31 decembrie 2020, Felicia Ancuța Dunca a fost consilier juridic cu delegare de atribuții pe funcția de Șef Serviciu Juridic, Proceduri, Managementul Calității la Poliția Locală Sector 1, serviciu pe care l-a condus cu normă întreagă în intervalul 1 iulie 2019- 31 decembrie 2019. De asemenea, în perioada august 2017- septembrie 2019, a fost consilier juridic la Serviciul Contencios, Administrativ, Juridic, dar și la Direcția Investiții din Primăria Sectorului 1.

Până să ajungă în subordinea lui Dan Tudorache la Sectorul 1, actuala șefă ACROPO a fost în perioada iunie 2013- septembrie 2016 vânzătoare și apoi directoare a unui magazine de haine, Ghinea Fashion SRL.  Trecând la rubrica de competențe, Felicia Ancuța Dunca ne asigură că este mai mult decât pregătită pentru conducerea ACROPO, evidențiind abilitățile de comunicare și ”leadership – competență dobândită în urma activităților întreprinse în calitate de fondator și președinte al unei asociații studențești, a acțiunilor demarate în cadrul unităților de învățământ; precum și a funcției de conducere a Serviciului Juridic, Proceduri, Managementul Calității de la nivelul Poliției Locale Sector 1”.

Așadar, că stă degeaba la biroul ASCROPO ne-a demonstrat în trecut, atunci când avea suficient timp liber să posteze pe Facebook. ”ClitoriCloti”- scria vicepreședinta ACROPO, cu referire la Clotilde Armand, primărița din Sectorul 1 cu care Felicia Ancuța Dunca duce o luptă personală, în numele ocrotitorului ei, fostul primar Daniel Tudorache, în prezent deputat penal al PSD. ”Numa’ amețitele stau pă salariu! Femeile adevărate își pun 30% comision!”, suna postarea Danei Budeanu redistribuită cu un mesaj deocheat de către șefa ACROPO. Discuția făcea referire la scandalul creat de dezvăluirile ANI, potrivit cărora Clotilde Armand ar fi încasat un spor de 25% pentru proiectele europene pe care le derulează Primăria Sectorului 1. În concluzie, înțelegem că Dunca vrea să ne insufle ideea că este o ”femeie adevărată”, și nu o ”amețită” oarecare care stă doar pe salariul de bugetar. Așa o fi?!

Sursa: ReplicaOnline.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

loader-image
Constanța, RO
11:28 pm, aprilie 25, 2024
temperature icon 13°C
câțiva nori
Humidity 89 %
Pressure 1007 mb
Wind 20 Km/h
Wind Gust: 33 Km/h
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:05 am
Sunset: 8:01 pm
Close

Close
Navigation
Categories