25 de statui și monumente istorice din municipiu sunt în plin proces de restaurare și punere în valoare (FOTO)

Sursă foto: Primăria Constanța

 
Lucrările sunt efectuate de artiști plastici restauratori și experți în domeniu, atestați de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, cu respectarea tehnologiilor specifice, aplicabile în funcție de materialul fiecărui obiectiv – piatră, bronz, alamă sau mozaic – astfel încât să nu fie afectate suprafețele asupra cărora se intervine, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.
 
De la începutul anului s-a intervenit la statuile – Ion Bănescu, Vasile Pârvan și monumentele – „Oameni cu tauri“, „Arcașul“, „Copilul cu broasca“, Farul Genovez, „Aruncătorul de Disc“, „Extaz“ și „Tinerețe“.
 
Cu foarte mare atenție la detalii, în momentul de față se lucrează la statuile lui Anghel Saligny, Mihai Eminescu și Ovidiu, dar și la Harta siturilor arheologice din Dobrogea, amplasată pe calcanul clădirii Curții de Conturi Constanța, urmând să intervină la cele 2 bazoreliefuri de pe clădirea Sălii Sporturilor.
 
Totodată, imediat ce vor fi oprite fântânile arteziene, se va interveni și la monumentul „Faun și nimfă“ din parcul Oleg Danovski și la „Pescarii“ de pe faleza Cazino.
 
Operele de artă au nevoie de preconsolidarea suprafețelor, îndepărtarea sărurilor și a chiturilor necorespunzătoare, retușări cromatice, tencuirea soclurilor, consolidarea suprafețelor sau tratamente de hidrofugare, a încheiat sursa citată.

Citește și:
Primăria Constanța: Atenție, șoferi! Se decopertează carosabilul pe strada Sentinelei din cartierul Palazu Mare (FOTO)

Sursa: ZiuaConstanta.ro

Lasa un comentariu

ALTE STIRI

Newsletter

Ramai conectat cu ultimele noutati din Constanta

EVENIMENTE CONSTANTA

PRIMARIA CONSTANTA

No Content Available

ULTIMELE STIRI

Constanța, RO
2:06 pm, septembrie 28, 2023
27°C
cer acoperit de nori
Wind: 28 Km/h
Pressure: 1019 mb
Visibility: 10 km
Sunrise: 6:58 am
Sunset: 6:53 pm
Close

Close
Navigation
Categories